Törölköző vagy poncsó a praktikusabb a gyermekünknek?

Törölköző vagy poncsó a praktikusabb a gyermekünknek?

A törölköző az első pillanattól szükséges felszerelés, hiszen a baba fürdetése a napi rutin része. Ekkor azonban még csak arra kell figyelnünk, hogy kiváló minőségű és jó nedvszívó képességű termékeket szerezzünk be, hiszen a baba még nem igényli a különleges törölközőt. Amikor azonban gyermekünk ízlése elkezd formálódni, egyre inkább igénye lesz arra, hogy színes, mesefigurás dolgai legyenek, így aztán a törölköző, poncsó esetében is annak örül a legjobban, ha róla kedvenc mesehőse tekint vissza rá.

Az uszoda és a strandlátogatás általában már egészen korán elkezdődik gyermekünk életében, de amikor bölcsibe, oviba kerül, akkor már mindenképpen. Felvetődik a szülőkben a kérdés, mit tegyenek a strandfelszerelésbe? Törölközőt vagy poncsót? Cikkünkben körbejárjuk a témát, hogy mikor melyiket érdemes használni és mikor melyik a legpraktikusabb.

A téli uszodalátogatás

Bizonyára aggódva figyeljük a téli uszodalátogatást, attól tartva, hogy meg ne fázzon gyermekünk. Az Eking mesefigurás törölköző vagy poncsó a vizes gyermeket hamar megszárítja, ezért szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ez a tevékenység nem árt, hanem javára válik a gyermeknek, ugyanis erősíti az immunrendszerét! Nem véletlen, hogy egyes országokban a kultúra része a szaunázás és az utána lévő hideg vizes merülés már a gyermekek esetében is. 

Télen az a jó, ha a törölköző átöleli a gyermek testét, és a vizes haját is eltakarja, ezért a téli uszodába inkább a belebújós poncsót ajánljuk. Ezt a gyermek könnyedén fel tudja venni, amint kijött a vízből, és a kapucniját feltéve a feje sem fog megfázni addig, amíg a hajszárításra sor kerül. 

A töröközők és poncsók anyaga

A törölközők és a poncsók anyaga lehet pamut vagy poliészter. Mindkettő nagyon jó minőségű, annyi közte a különbség, hogy a poliészter kevésbé szívja be a vizet, viszont sokkal hamarabb felmelegíti a gyermek testét. Így azt ajánljuk, hogy télen részesítsd előnyben a poliésztert, hiszen a poncsó nem lesz csuromvizes és amikor felveszi, akkor azonnal meleg érzetet biztosít számára.

Nyári strandolás

A nyári strandolásra egyértelműen a mesefigurás törölközőt ajánljuk. Nyáron nem kell attól tartani, hogy megfázik a gyermek, sőt, a vizes test kiválóan hűti őt a forró napsütésben. A törölköző leteríthető a fűbe, és rá is tud ülni a gyermeked. Az sem baj, ha a törölköző vizes, mert a napon könnyen megszárad. Ha tehát strandra mentek, vagy strandra viszik a gyereket, csomagolj neki pamut anyagból készült mesefigurás törölközőt.

Az uszoda és a strand szerves része a gyermekek életének, szerezz be ezért törölközőt és poncsót is, hogy mindig a legmegfelelőbbet tudd a táskájába tenni. A vásárláskor kérd ki a véleményét, hogy biztosan a kedvence legyen az adott darab. A mesefigurás törölköző és poncsó további előnye, hogy a kicsi könnyen felismeri, hogy melyik az övé, így nem fogják összekeverni a társaival, valamint jobban fog hozzá ragaszkodni és vigyázni fog rá.

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Felhős, szeles és napos időszakokra is számíthatunk

Pénteken a felhős, borongós lesz felettünk az ég, számíthatunk akár kisebb havazásra is. Sokfelé élénk, hel
Elolvasom

Így történik a bútorok szakszerű költöztetése

A költözés során minden holmit össze kell pakolni és a lehető leghelytakarékosabb módon elhelyezni, hogy a
Elolvasom