Miért használj védelmet adó kiegészítőket az okostelefonodhoz? Ne járj úgy, mint az alábbi 3 felhasználó!

Miért használj védelmet adó kiegészítőket az okostelefonodhoz? Ne járj úgy, mint az alábbi 3 felhasználó!

Az okostelefon manapság mondhatni hozzánk nőtt, hisz a legtöbben egy lépést sem vagyunk hajlandóak tenni nélküle. Emiatt viszont ezek a készülékek sokszor igen veszélyes helyzetekbe kerülnek, ezért nem árt előrelátónak lenni, és gondoskodni a védelmükről.

Az alábbi történetek szereplői viszont ezt nem tették meg, és egytől-egyig pórul is jártak. Tanulj az esetükből, és ne kövesd el ugyanezeket a hibákat!

Tomi, az óvatlan

“Nemrég végre vettem magamnak egy új okostelefont a nyári diákmunkán keresett pénzemből. A szüleim javasolták, hogy rögtön rendeljek is rá egy védőfóliát a Tok-Shop.hu-ról, de csak legyintettem; mit okoskodnak már ennyit az ősök? Hát nem tudják, hogy én vigyázni szoktam a cuccaimra? Pláne amelyiknek az áráért én magam dolgoztam meg.

Persze egy menő tokot azért vettem rá, mert nehogy már ugyanúgy nézzen ki az én telóm is, mint az osztályból a Petié meg a Balázsé, csak mert ugyanaz a típus. Mindenesetre nagyon örültem neki, mondanom se kell, hogy szinte le sem tettem a kezemből.

Aztán a múlt hétvégén voltam egy buliban, ami egy kicsit durvábbra sikerült a kelleténél. Az egyik haverom eléggé beivott, és miközben próbáltam támogatni, meglökött, a telefon meg kiesett a zsebemből, ráadásul képernyővel lefelé. Amikor felvettem, kis híján elájultam: a képernyője teljesen bepókhálósodott!

Úgyhogy most van egy pár hónapos mobilom, ami szervizelésre vár. Ami nem lesz olcsó, így suli mellett mehetek ismét dolgozni, hogy kifizessem a javítást. Lehet, hogy a szüleimnek igaza volt, mégis jobban jártam volna, ha ragasztok rá egy védőfóliát?”

Timi, a feledékeny

“Szerintem most minden lány nevében beszélek: ezek a mostani telefonok egyszerűen túl nagyok ahhoz, hogy a zsebünkben hordjuk őket. Ezért mint mindenki, én is a táskámban tartom az enyémet. 

Nincs rajta semmiféle tok vagy üvegfólia, mert olyan szép már így önmagában is, hogy kár lenne bármivel takargatni. Persze azért vigyázok rá, és gyakran letörölgetem.

Egyik reggel azonban késésben voltam az iskolából, siettem a buszhoz, és csak bedobtam a telómat a táskámba. Sajnos azt már csak a suliban vettem észre, hogy legutóbb pont ebbe a rekeszbe tettem a lakáskulcsomat és az aprópénzemet is… Ahogy szegény mobilom hánykolódott köztük, alaposan összekarcolták az hátulját, az oldalát, de még a kijelzőt is!

Ó jaj, bárcsak előre gondolkodtam volna, és hallgattam volna a barátnőimre, akik többször is mondták, hogy tokban kéne tartanom, és fóliát ragasztani rá! Sajnos ezzel elkéstem.”

Noémi, a szelfikirálynő

“A csajokkal múltkor elmentünk az élményfürdőbe. Bár van a telefonomhoz vízhatlan tok, de most nem vittem magammal, mondván felesleges. Persze azért akartunk pár szelfit készíteni a medencében, így bevittem a telefonom is, hisz pár kép erejéig mi baj történhet?

Nos, baj az lett: egy pancsoló kisgyerek meglökött, a telefonom meg kiesett a kezemből, egyenesen a vízbe. Bár rögtön kiszedtem, de sajnos így is tönkrement. Mégiscsak hasznos lett volna az a vízhatlan tok…”

Kapcsolódó

Mire figyeljünk szórópisztoly választása során?

Az autó festése során rengeteg eszközt használunk, hisz a tökéletes munkához több speciális megoldásra is s
Elolvasom

Minden, amit a mechanikus kesztyűről tudni érdemes!

A mechanikus, más néven taktikai kesztyűk története nem túl régre nyúlik vissza, ennek ellenére igen sikere
Elolvasom

Hogyan válasszunk CBD-olajat?

A kannabiszolaj egyre nagyobb népszerűségre tett szert az utóbbi időben, aminek következtében a kínálat is
Elolvasom