Feloldották a pontytilalmat a Balatonon

A Somogy Megyei Kormányhivatal feloldotta a pontyhorgászat fajlagos tilalmi idejét, így a kifogott állatokat májusban is meg lehet tartani. A feloldás azonban nem érvényes a Fonyódi-árokra, a Nyugati-övcsatornára, a Zala-folyó torkolatára, valamint a Kis-Balatonra sem – írja honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A társaság idén is megkérte a Somogy Megyei Kormányhivataltól a ponty fajlagos tilalmi ideje alóli felmentést. A hivatal tegnap megküldött határozata szerint pozitív lett a döntés.

Felhívják azonban a horgászok figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 33. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni tilos. Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani tilos.

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Zala-folyó torkolati szakaszán és a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 03. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.
Külön felhívnánk a figyelmet, hogy a horgászrend 45. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani, azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyozni, ha ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni.Kapcsolódó

30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ült
Elolvasom

Június 5-én országszerte nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrár
Elolvasom

Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csü
Elolvasom