DJ szett a veszprémi naplementében

DJ szett a veszprémi naplementében

Ahogy a szórakoztatóipar semelyik képviselőjének, így a lemezlovasoknak sem ez a legprosperálóbb időszakuk a járványhelyzetből kifolyólag. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros projekt viszont nemrég megkísérelt némi örömöt csempészni az ürömbe és a Sintérdombra telepített egy egyedülálló zenei installációt Peter Makto a Be Massive Horizon tagjának tolmácsolásában – adta közre a vehir.hu.

Az elektronikus zene egy könnyedebb formája az úgynevezett organikus house és deep house, amit a DJ különböző hangszeres elemekkel tűzdel meg, a végeredmény pedig simogató, könnyű zenei szett lesz.

Ebben a stílusban készült el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros keretében a Be Massive Horizon zenei formációval együttműködve az a fiatalos és könnyed zenei produkció, amelynek szombat este volt a premierje, most pedig bárki megtekintheti és meghallgathatja Youtube-on a több mint egyórás szettet.A Be Massive Horizon egy 2019-ben indult sorozat, lényege, hogy a DJ kiszabadul a disco-k és klubok falai közül és egy különleges helyszínen készíti el a mixét, miközben az elektronikus zene mellé látványos képi világ is társul a környékről nagy felbontásban.

Elsőként a debreceni víztoronyban készült ilyen anyag a Be Massive Horizon keretében még a koronavírus-járvány előtt, de a csapat tagjai megfordultak már a Dunakanyarban, Pannonhalmán, a Káli-medencében, a Festetics-kastélyban és most Veszprémben is.

Metha, a Be Massive Horizon alapítója elmondta egy, a veszprémi eseményt beharangozó interjúban, hogy az igazi áttörést a tavalyi év hozta el, amikor a járványhelyzet miatt nagyobb figyelmet kaptak a szabadtéri események, az emberek itt ismerkedhettek meg jobban ezzel a különleges zenei produkcióval.

Az online térnek köszönhetően pedig a zene mellett az adott helyszín sajátos szépségét is meg lehet ismerni, mindezt nappali, majd ahogy megyünk bele az estébe, éjszakai fényekben is.

A veszprémi projekt is ennek a szellemében valósult meg, a Viadukttal, valamint a Várral a háttérben, miközben Peter Makto zenélt a dombon felépített keverőpult mögött.

A DJ számára egyébként nem ismeretlen Veszprém, a 2000-es évek elején 6 éven át élt Veszprémben és többször megfordult az akkori klubokban sőt, az utolsó nyilvános fellépése is a Királynék városához köti, tavaly októberben az Expresszóban zenélt közönség előtt.

Közönség a mostani produkció felvételénél még nem lehetett jelen, viszont – ahogy a szervezők megfogalmazták – mindenből ki lehet hozni a maximumot, így készült el az videó és zene, ami méltán illeszkedik Veszprémhez, mint az UNESCO „a zene városa” cím büszke tulajdonosához.

Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom