Felújítják a Radnóti Miklós Általános Iskola sportpályáját Balatonfüreden

Optimális esetben még 2024-ben átadhatják a megvalósult fejlesztést.

Hosszas előkészítés után megújul a Radnóti Miklós Általános Iskola szabadtéri sportpályája, a mellette található távolugró gödör illetve a futópálya. A mintegy 50 millió forintos beruházás a tervek szerint az év végére elkészül – olvasható a város weboldalán.

A KLIK és az önkormányzat közös beruházásában a jelenlegi aszfalt helyett egy korszerű, kevésbé sérülésveszélyes, ízületkímélő multifunkcionális sportburkolatot kap a pálya, amelyet új kapukkal és labdafogó hálóval is felszerelnek. A sportpálya megvilágítását négy kandeláber biztosítja majd, átfestik a kerítést és felújítják a távolugró gödröt is.

“Nagyon örülök, hogy ezzel a fejlesztéssel segíteni tudom egykori szeretett iskolámat. A jelenlegi aszfaltos pálya burkolata több évtizedes, helyenként repedezett, mindenképp időszerű a fejlesztés. Egy modern, szép pályát tudunk majd átadni a tanulóknak” – fogalmazott Holczer András alpolgármester.

Az iskolába 440 diák jár, a szabadtéri sportpályát előszeretettel használják, nemcsak a testnevelés órák keretében, de a szünetekben is sokan sportolnak rajta.

“Igaz, hogy van műfüves pályánk, a tornatermünket pedig néhány éve újítottuk fel, de a szabadtéri sportpálya nagyon népszerű, szeretik a tanulók. Az új burkolat egészségvédő hatását emelném ki, sokkal jobban kíméli az izmokat és az ízületeket” – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Steierlein István az iskola igazgatója, aki hozzátette: azon is gondolkodnak, hogy a futball és kézilabda mellett milyen más sportágnak a vonalfestését kapja még meg az új sportpálya.

A beruházás a tervek szerint idén ősszel kezdődik és legkésőbb az év végére elkészül.


Forrás: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom