Fergeteges nyitóbulival startolt el a veszprémi Gyárkert

Fergeteges nyitóbulival startolt el a veszprémi Gyárkert

Veszprém legnagyobb sajtóvisszhangot kapott program és fesztivál helyszíne a Gyárkert ünnepélyes nyitó hétvégéjének részeként május 5-6-án nagyszabású, látványos és ingyenes koncerttel verte fel a port a helyi kötődésű Vad Fruttik és a Stereo MC’s.

A régió egyik kedvenc zenekara tavaly év végi átalakulását követően a nyári fesztiválszezon startját a veszprémi Gyárkertben indította. 

A nyitó hétvége második napján a Stereo MC’s, minden idők egyik legsikeresebb brit együttese látogatott el Veszprémbe. A sokoldalú kollektíva két meghatározó egyénisége és alapító tagja már elmúlt ötvenéves, de még mindig annyi energiát vittek produkciójukba, mintha csak nemrég kezdték volna. 

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően a nyitó hétvége koncertjei ingyenesen voltak látogathatóak, csak előzetes regisztrációhoz voltak kötve.

A Gyárkert KultúrPark jó példa arra, amikor a kultúra közparkká változtat egy egykori barnamezős területet – fogalmazott a területfejlesztési miniszter az új veszprémi rendezvénytér pénteki átadóján.

A Gyárkert KultúrParkban rendezik az EKF évad közepén az ötnapos Felező fesztivált is, amelyen június 14-én Tom Odell, június 15-én, csütörtökön a hangszeres techno zenét játszó MEUTE, június 16-án, pénteken a Morcheeba és Chat Faker, június 17-én, szombaton a Lost Frequencies, június 18-án, vasárnap pedig a CityRocks tölti majd meg zenével a teret.

A Gyárkert programsorozata egyébként négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának ad otthont. 

A nyár nagy fellépők között lesz a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, a Papa Roach és a Hollywood Undead.

A magyar sztárok közül a Gyárkertben koncertezik majd Ákos, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, Majka, a Kispál és a Lovasi, de Veszprémbe jön az EKF évében Rúzsa Magdi, a Quimby, Azahriah, a Vad Fruttik, a Tankcsapda, a Road és a Best Of Geszti is.

Fotó: vehir.hu

Kapcsolódó

Marshmello, Paul Kalkbrenner és Timmy Trumpet is fellép a jövő évi Balaton Soundon

Mások mellett Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is fellép j
Elolvasom

Bejelentették a 12. Paloznaki Jazzpiknik első neveit

Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Palo
Elolvasom

Itt a hétvégi Káli Piknik teljes programja

Szeptember 2-án és 3-án a festői Káli-medencében, Köveskálon kerül sor az első Káli Piknikre, ahol a gasztr
Elolvasom