„Erre a nyárra nem lehetett felkészülni” – mondja Balla György mosolyogva, majd hozzáteszi: -“erre az évre sem“. A Balatonmáriafürdőn, a Nyugati-övcsatorna torkolatánál található Port az év első felében is az előre menekülés mellett döntött. Nem adták fel a két étterem összevonásának tervét, mediterrán hangulatot teremtettek, fejlesztették a designt és az étlapot is. Mertek szintet lépni, és ezt utólag a vendégek is visszaigazolták. „Olyannyira jól sikerült a nyár, hogy úgy döntöttünk, télen is nyitva maradunk hétvégenként – csak október 23 előtt zárunk be majd egy kis átalakításra, és nyitunk újra a téli étlappal”. A téli étlapban végre újra kiélhetik magukat, nyáron nagy volt a hajtás. „A strandétel versenytől hatalmas löketet kaptunk, az is fantasztikus volt, hogy Fördős Zé nálunk járt, sokan találtak ránk ezek miatt. Optimisták vagyunk, azt látjuk, hogy tudatosan jönnek hozzánk a fogyasztók, hogy alapvetés lett, hogy ha déli part, akkor Port”.
Híres vendégeik sora pedig Vadon Janival folytatódott, akinek a helyi alapanyagokból készített, szezonális szilvával tálalt túrógombóc volt a nagy kedvence, amit közösségi oldalán és másnap reggeli rádiós műsorában is megosztott a közönséggel.
A sikerek és pozitív visszajelzések itt még nem értek véget a szezonra, hiszen zsinórban harmadszorra került be a Port a Magyar Konyha Top 10 kikötői éttermei közé, illetve a Street Kitchen csapata is a kedvenc gasztrohelyei közé választotta a nyári kiadványban.
Tokió a Balatonon
Utazzatok a Porttal a gasztronómia hátán! Az étterem ugyanis a nyártól minden hónap utolsó hétvégéjén elhozta a kontinensek leghíresebb kikötőinek hangulatát és gasztronómiáját, amelyek sorában most szeptember 26-27-én, szombaton és vasárnap TOKIÓ lesz az utolsó úticél.
Ezúttal is egy 3 és egy 4 fogásos menü opció közül tudtok választani:
3 fogásos japán menü:
?Ramen
?Tonkachi zöldséges vadrizzsel
?Édes udon, zöld tea espuma
4 fogásos japán menü:
?Gyoza szezámos szójaszósz, édeskömény saláta
?Ramen
?Tonkachi zöldséges vadrizzsel
?Édes udon, zöld tea espuma
Az esemény FB oldalát ITT TALÁLJÁTOK!