Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

A déli part gasztrokikötőjének számító Port Étterem & Panzió a tavalyi második helyezés után az idei évben nagyon ráállt az Év Strandétele kihívásra és munkájukat siker koronázta: a BalaToros idén első helyezést ért el, így Balla György és csapata örülhetett a zamárdi díjkiosztón. Az újranyitás óta egyébként is példa nélküli az idei „szezon”, a híres kikötők tematikus gasztrohétvégék is mindig telt házasak az étteremben és ismert vendégek is gyakran megfordulnak náluk. Most hétvégén pedig Tokióba utazhatunk velük az ízek tengerén.

Erre a nyárra nem lehetett felkészülni” – mondja Balla György mosolyogva, majd hozzáteszi: -“erre az évre sem“. A Balatonmáriafürdőn, a Nyugati-övcsatorna torkolatánál található Port az év első felében is az előre menekülés mellett döntött. Nem adták fel a két étterem összevonásának tervét, mediterrán hangulatot teremtettek, fejlesztették a designt és az étlapot is. Mertek szintet lépni, és ezt utólag a vendégek is visszaigazolták. „Olyannyira jól sikerült a nyár, hogy úgy döntöttünk, télen is nyitva maradunk hétvégenként – csak október 23 előtt zárunk be majd egy kis átalakításra, és nyitunk újra a téli étlappal”. A téli étlapban végre újra kiélhetik magukat, nyáron nagy volt a hajtás. „A strandétel versenytől hatalmas löketet kaptunk, az is fantasztikus volt, hogy Fördős Zé nálunk járt, sokan találtak ránk ezek miatt. Optimisták vagyunk, azt látjuk, hogy tudatosan jönnek hozzánk a fogyasztók, hogy alapvetés lett, hogy ha déli part, akkor Port”.

Híres vendégeik sora pedig Vadon Janival folytatódott, akinek a helyi alapanyagokból készített, szezonális szilvával tálalt túrógombóc volt a nagy kedvence, amit közösségi oldalán és másnap reggeli rádiós műsorában is megosztott a közönséggel.

A sikerek és pozitív visszajelzések itt még nem értek véget a szezonra, hiszen zsinórban harmadszorra került be a Port a Magyar Konyha Top 10 kikötői éttermei közé, illetve a Street Kitchen csapata is a kedvenc gasztrohelyei közé választotta a nyári kiadványban.

Tokió a Balatonon

Utazzatok a Porttal a gasztronómia hátán! Az étterem ugyanis a nyártól minden hónap utolsó hétvégéjén elhozta a kontinensek leghíresebb kikötőinek hangulatát és gasztronómiáját, amelyek sorában most szeptember 26-27-én, szombaton és vasárnap TOKIÓ lesz az utolsó úticél.

Ezúttal is egy 3 és egy 4 fogásos menü opció közül tudtok választani:

3 fogásos japán menü:

?Ramen

?Tonkachi zöldséges vadrizzsel

?Édes udon, zöld tea espuma

4 fogásos japán menü:

?Gyoza szezámos szójaszósz, édeskömény saláta

?Ramen

?Tonkachi zöldséges vadrizzsel

?Édes udon, zöld tea espuma 

Az esemény FB oldalát ITT TALÁLJÁTOK!

Kapcsolódó

Felújítva látható Makk Károly Liliomfi című alkotása Veszprémben és Balatonfüreden

A száz éve született Darvas Ivánra és Makk Károlyra emlékeznek az idei MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon
Elolvasom

Ismét algásodik a Balaton

A hétvégén ismét nagyobb mennyiségben jelent meg a jellegzetes zöld algaréteg a tó felszínén. - - Korá
Elolvasom

Mintegy 550-600 hajót várnak a balatonfüredi Kékszalag rajtra

Mintegy 550-600 hajót várnak a szervezők az 57. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, amely július 10-én rajtol e
Elolvasom