Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

A déli part gasztrokikötőjének számító Port Étterem & Panzió a tavalyi második helyezés után az idei évben nagyon ráállt az Év Strandétele kihívásra és munkájukat siker koronázta: a BalaToros idén első helyezést ért el, így Balla György és csapata örülhetett a zamárdi díjkiosztón. Az újranyitás óta egyébként is példa nélküli az idei „szezon”, a híres kikötők tematikus gasztrohétvégék is mindig telt házasak az étteremben és ismert vendégek is gyakran megfordulnak náluk. Most hétvégén pedig Tokióba utazhatunk velük az ízek tengerén.

Erre a nyárra nem lehetett felkészülni” – mondja Balla György mosolyogva, majd hozzáteszi: -“erre az évre sem“. A Balatonmáriafürdőn, a Nyugati-övcsatorna torkolatánál található Port az év első felében is az előre menekülés mellett döntött. Nem adták fel a két étterem összevonásának tervét, mediterrán hangulatot teremtettek, fejlesztették a designt és az étlapot is. Mertek szintet lépni, és ezt utólag a vendégek is visszaigazolták. „Olyannyira jól sikerült a nyár, hogy úgy döntöttünk, télen is nyitva maradunk hétvégenként – csak október 23 előtt zárunk be majd egy kis átalakításra, és nyitunk újra a téli étlappal”. A téli étlapban végre újra kiélhetik magukat, nyáron nagy volt a hajtás. „A strandétel versenytől hatalmas löketet kaptunk, az is fantasztikus volt, hogy Fördős Zé nálunk járt, sokan találtak ránk ezek miatt. Optimisták vagyunk, azt látjuk, hogy tudatosan jönnek hozzánk a fogyasztók, hogy alapvetés lett, hogy ha déli part, akkor Port”.

Híres vendégeik sora pedig Vadon Janival folytatódott, akinek a helyi alapanyagokból készített, szezonális szilvával tálalt túrógombóc volt a nagy kedvence, amit közösségi oldalán és másnap reggeli rádiós műsorában is megosztott a közönséggel.

A sikerek és pozitív visszajelzések itt még nem értek véget a szezonra, hiszen zsinórban harmadszorra került be a Port a Magyar Konyha Top 10 kikötői éttermei közé, illetve a Street Kitchen csapata is a kedvenc gasztrohelyei közé választotta a nyári kiadványban.

Tokió a Balatonon

Utazzatok a Porttal a gasztronómia hátán! Az étterem ugyanis a nyártól minden hónap utolsó hétvégéjén elhozta a kontinensek leghíresebb kikötőinek hangulatát és gasztronómiáját, amelyek sorában most szeptember 26-27-én, szombaton és vasárnap TOKIÓ lesz az utolsó úticél.

Ezúttal is egy 3 és egy 4 fogásos menü opció közül tudtok választani:

3 fogásos japán menü:

🍜Ramen

🍚Tonkachi zöldséges vadrizzsel

🥢Édes udon, zöld tea espuma

4 fogásos japán menü:

🥟Gyoza szezámos szójaszósz, édeskömény saláta

🍜Ramen

🍚Tonkachi zöldséges vadrizzsel

🥢Édes udon, zöld tea espuma 

Az esemény FB oldalát ITT TALÁLJÁTOK!

Kapcsolódó

Mesterséges Intelligencia Stratégia és drón kompetenciaközpont a füredi Infotér konferencián

Az elkövetkező időszakot a digitalizáció és zöld átmenet fogja jellemezni - emelte ki az innovációs és tech
Elolvasom

Durva árverseny a csopaki kikötőért

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a lici
Elolvasom

A Balaton körül gördeszkával egy jó ügyért

Négy napba telt Horváth Renátónak a Balaton körbedeszkázása. A producer a koronavírus zeneiparra gyakorolt
Elolvasom