A boglári kikötőben indul Szabi 5. napja, aminek célállomása ma nem más mint a Paletta. Ám mielőtt a junk food-ok újragondolt orgiájába vetné magát, természetesen a kávé-reggeli felvezetésnek is megadja a módját Siófokon, a Café Maranban, ami eddigi útjának egyetlen specialty kávézója. Pirított bagel, eggs benedict eglish muffinnal és tejszínes croissant a napindító menü, amire mi sem csúszhatna jobban negyedik fogás gyanánt, mint az Árkád fagyizó, vagy ahogy a helyiek ismerik, a Retro fagyizó néhány gombóca, ahol az 50-es évektől kezdve ugyanaz a család, saját receptje alapján készítik az ízeket, így nem csoda, hogy olyan törzsvendégük is akad, aki napi szinten jár vissza 10(!) gombócot enni, és ahol a család feje 86 évesen is még mindig kiveszi a részét a fagylalt készítésből.
Megtudjuk a mai részből azt is, hogy a Palettának és tulajdonosának, Bezerics Daninak kiemelt küldetése a helyi alapanyagokból sütés-főzés; minden mai fogás ezekkel készül a híres bazalt burgertől a pulled pork-on át a 4 sajtos “tehén gyömölcse” pizzáig, de még a duplán kelesztett házi bucis tokhal burger is, amit egy kis levezetőként érlelt angus szegy követ. Napi kalandunk stílszerűen a kikőtőben Bezerics anyuka házi túrós-barackos “könnycsepp” tortájával ér véget.
A következő részben Gyenesdiáson egy igazi BBQ fesztiválra viszünk el Titeket, érdemes lesz velünk tartanotok!