Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

A gyenesdiási termelői piacon folytatódnak Szabi gasztrokalandjai a Füstös Balaton 6. részében, ahol egy egész napos BBQ találkozón vesz részt.

Barbecue-s arcok az ország minden részéről, smokerek, kamadók egy nagy baráti társaságban.

A szokásos reggeli ezúttal kimarad és a kóstolások sora egy almafával füstölt pisztránggal, sült karfiolhabbal és guines-szel készült kovászos kenyérrel kezdődik, de a nap még rengeteg “disznóságot” tartogat számára és számotokra is. Savanyú káposztával és kovászos uborkával töltött darásthús és hátszín házi készítésű vörösboros, bazsalikomos-kakukkfüves-oreganos, csokoládés glézzel a folytatás; vagyis evés egész nap.

A parti után azért egy igazi főzős, recept videós résszel is készül Szabi, könnyen beszerezhető alapanyagokból.

 

Ne maradjatok le a Füstös Balaton befejező részéről sem, amikor is Zamárdiból jelentkezünk majd!

 

Kapcsolódó

Az alsóörsi Bitang Burger is felkerült a Gault&Millau listájára

A Balaton régió egyetlen hamburgerezőjeként kapott elismerést a tíz év után visszatérő Gault&Millau nem
Elolvasom

Ez a csoda lett a Balaton sütije 2025-ben

A balatongyöröki Promenád Kávéház „Hableány” nevű kreációja nyerte el a Balaton sütije 2025 címet, míg a „B
Elolvasom

Három balatonfüredi étterem is felkerült a Michelin Guide friss listájára

A felsorolásban összesen 84 magyar étterem szerepel. - - Idén is megrendezték az egyik legnagyobb pres
Elolvasom