Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

A gyenesdiási termelői piacon folytatódnak Szabi gasztrokalandjai a Füstös Balaton 6. részében, ahol egy egész napos BBQ találkozón vesz részt.

Barbecue-s arcok az ország minden részéről, smokerek, kamadók egy nagy baráti társaságban.

A szokásos reggeli ezúttal kimarad és a kóstolások sora egy almafával füstölt pisztránggal, sült karfiolhabbal és guines-szel készült kovászos kenyérrel kezdődik, de a nap még rengeteg “disznóságot” tartogat számára és számotokra is. Savanyú káposztával és kovászos uborkával töltött darásthús és hátszín házi készítésű vörösboros, bazsalikomos-kakukkfüves-oreganos, csokoládés glézzel a folytatás; vagyis evés egész nap.

A parti után azért egy igazi főzős, recept videós résszel is készül Szabi, könnyen beszerezhető alapanyagokból.

 

Ne maradjatok le a Füstös Balaton befejező részéről sem, amikor is Zamárdiból jelentkezünk majd!

 

Kapcsolódó

Összeállt a menü, hétvégén indul az őszi Gasztrohegy

Már ezer színben pompázik a badacsonyi hegyoldal, és összeállt az őszi Gasztrohegy elképesztően színes erde
Elolvasom

Elérni a csillagokat? Inkább meginni!

A pezsgő a 17. században indult világhódító útjára, és mindig is a legnépszerűbb alkoholos italok közé tart
Elolvasom

Megválasztották az Év strandételét – mutatjuk a részleteket

Idén sem a mezei főtt kukorica lett a befutó. - - Az Év strandétele idén a balatonlellei Mesés nyári k
Elolvasom