Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Októberben indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé.
A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot, de a bővülés nem kötelező jellegű. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek. A Gasztrohegyre a Bonvinoban felállított INFO ponton és elővételben is lehet vásárolni kedvezményes, 5 kóstolós gasztrobérletet, lehet jelentkezni a bennfentes, helyi idegenvezető által kísért Gasztrokalandra, vagy lehet a busz ingyenes hasznlatára feljogosító karszalag+pohár kombinációt megvásárolni, szintén a Gasztrohegy info pontban.
Az októberi Nem HEKK hétvége fogásai:
Tölgyes Kúria ›› Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal / Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással
Bonvino Borbár ›› Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma
Borbarátok Vendéglő ›› Fogas tatár, ananász, chili, koriander / Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus
Istvándy Birtok és Borműhely ›› Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással
Tilia Borvendéglő ›› Füstölt pisztrángos quiche, mángold / Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt.
Pláne Badacsony borterasz ›› Balatoni sushi
Hableány ›› Fogaspofa- savanyúkáposzta- kaviár / Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej
Kisfaludy-ház ›› H.E.K.K. – Harcsa, endívia, tök, Kapor
Vánkos ›› Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka
Laposa Birtok ›› Medvecukros posírozott tokhal / Kárász Gin tonic
Most hogy vége a szüretnek, itt az ideje egy igazi halas gasztrokalandnak! Találkozzunk Badacsonyban!