Gasztrohegy új évad első felvonás – NemHEKK / Október 26-27.

Gasztrohegy új évad első felvonás – NemHEKK / Október 26-27.

Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Októberben indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé.

 

A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot, de a bővülés nem kötelező jellegű. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek. A Gasztrohegyre a Bonvinoban felállított INFO ponton és elővételben is lehet vásárolni kedvezményes, 5 kóstolós gasztrobérletet, lehet jelentkezni a bennfentes, helyi idegenvezető által kísért Gasztrokalandra, vagy lehet a busz ingyenes hasznlatára feljogosító karszalag+pohár kombinációt megvásárolni, szintén a Gasztrohegy info pontban.

 

Az októberi Nem HEKK hétvége fogásai:

Tölgyes Kúria ›› Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal / Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással

Bonvino Borbár ›› Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma

Borbarátok Vendéglő ›› Fogas tatár, ananász, chili, koriander / Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus

Istvándy Birtok és Borműhely ›› Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással

Tilia Borvendéglő ›› Füstölt pisztrángos quiche, mángold / Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt.

Pláne Badacsony borterasz ›› Balatoni sushi

Hableány ›› Fogaspofa- savanyúkáposzta- kaviár / Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej

Kisfaludy-ház ›› H.E.K.K. – Harcsa, endívia, tök, Kapor

Vánkos ›› Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka

Laposa Birtok ›› Medvecukros posírozott tokhal / Kárász Gin tonic

 

Most hogy vége a szüretnek, itt az ideje egy igazi halas gasztrokalandnak! Találkozzunk Badacsonyban!

 

Kapcsolódó

Fontos eszközök a húsipari vállalkozások számára

A húsfeldolgozás során nagyon sokféle eszközre van szükség. Ahhoz, hogy egy nyers alapanyagból ízletes term
Elolvasom

Óriási magyar sikerrel zárult a fagyi világbajnokság

Előkelő helyről távozhatott a magyar cukrászokból álló csapat a rangos nemzetközi megmérettetésről. - -
Elolvasom

Új gasztro-fesztivállal robban be a balatoni szezon tavasszal

Az izgalmas, innovatív kezdeményezés mintegy 26 vendéglátóipari, illetve kulturális egység összefogásával v
Elolvasom