GasztroPiknik végre Füreden is!

<

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Szombaton berobbant Balatonfüredre a tavaszi hangulat a Balatoni Kör által rendezett GasztroPiknik-en. A hétvégén újból körbe kóstolhattuk a Balatont, anélkül, hogy körbe utaztuk volna.

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Mindez, hogy lehetséges?

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">A Balatoni Kör a régió gasztronómiájának megújulásáért elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Fő mozgatóeröjük a közös gondolkodásmódban rejlik, és legfőbb céljuk, hogy minél népszerűbbé váljon a Balaton télen-nyáron. A Balatoni Kör a tavaly elején megrendezett Adventi GasztroPiknik sikerének köszönhetően újból belevágott egy tavaszváró sorozatba, hogy mindenki egy helyen és időben élvezhesse a Balaton ízeit! A gasztronómiai rendezvénysorozat 4. állomása Balatonfüred volt, azon belül is az Aura Hotel melletti parkoló.

img class="alignnone size-full wp-image-24959" src="https://balaton.hu/wp-content/uploads/2019/03/53607159-293014174727388-878433176966397952-n.jpg" alt="" width="639" height="960" />

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">A helyszínre érkezve egyből szembe tűnővé vált, hogy külön hangsúlyt fektettek egy családbarát és színvonalas esemény létrehozására, hiszen a sátor előtt a Fanyűvő Játékpark egyedi, fából készült játékai várták a kisgyerekkel érkezőket. Míg kívülről csak egy átlagos sátrat láthattunk, belülre lépve egyből megcsapott a különböző ételek finom, csalogató illata.

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">A belső elrendezés könnyen átlátható volt, így mindenki tudta hova forduljon a kiszemelt ételért. A sátor jobb és bal oldalán helyezkedtek el egymás mellett sorakozva a szolgáltatók, míg a közepén ülő és álló helyek biztosították a vendégek kényelmét. A finom illatok mellet még kellemesebbé tette az ott eltöltött időt a kifinomult dekoráció és a hangulatért felelős zenekar.

A rendezvényen 9 étterem, 10 borászat és 1 cukrászda vett részt.

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Mindenki ízlése szerint válogathatott a fogások között, hiszen minden étterem levessel, előétellel és főtétellel készült elkápráztatni a vendégeket. Az éttermek közül a Dining Guide Étteremkalauz 2019-es értékelése szerint a TOP 10 vidéki vendéglátóhely között szerepelő Neked Főztem is megtalálható volt a GasztroPikniken. Az adagok ár-érték arányban megállták a helyük, hiszen több fantasztikus étel megkóstolására is lehetőséget nyújtott a teljes eltelítődésig.

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">A gyerekek számára sem volt unalmas a bent lét, hiszen a sátorban lehetőség volt kókuszgolyó készítésre a Füred Kapitány jóvoltából.

img class="alignnone size-full wp-image-24951" src="https://balaton.hu/wp-content/uploads/2019/03/52932072-401354427291157-2241779599149105152-n.jpg" alt="" width="1024" height="682" />

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Miden vendéget és érdeklődőt örömmel fogadtak a szolgáltatók, így az egész esemény jó hangulatot árasztott magából!

span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">A Balatonfüredi GasztroPiknik elindította a balatoni szezont, hiszen sok jó embert hozott le a Balatonra. Minden résztvevő kitett magáért, hogy minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani, amire mindenki szívesen emlékezik majd vissza. A Balatoni Kör kezdeményezése egy csodálatos lehetőség arra, hogy mindenki megismerhesse és magávévá tehesse a Balatoni régió gasztronómiai értékeit, mindezt nem csak a nyári szezonban, hanem az egész évben.

Kapcsolódó

Édes élet cukormentesen

Ma már bizonyított tény, hogy a finomított cukor nincs jó hatással az emberi szervezetre. Az emberiség hos
Elolvasom

5+1 balatoni program, ahol repkednek a Márton-napi libacombok

Pénteken Márton-nap és természetesen a hétvége gasztro-program kínálata is ezen jeles esemény köré tematizá
Elolvasom

Balatoni séf nyert Michelin-csillagot

Hét fővárosi hely mellett két vidéki étterem is megkapta csütörtökön a legrangosabb gasztronómiai minősítés
Elolvasom