Gondozásmentes alumíniumkerítés: a legjobb választás

Gondozásmentes alumíniumkerítés: a legjobb választás

A családi házak építésének gyakran utolsó fázisa a kerítés építése, így esetenként kevesebb figyelem jut rá, illetve a költségvetése is szűkebb, mint az eredetileg tervezett, aminek következtében nem a legjobb anyagot választjuk hozzá.

A döntésnél számos szempontot kell mérlegelni, nem lehet csupán az esztétika alapján dönteni, hiszen ez a szerkezet a biztonságot is szolgálja, ráadásul több évtizedre választjuk, így karbantartási igénye sem lehet mellékes. Annál is inkább, mivel rohanó világunkban kevés időt tudunk és akarunk szánni az ilyen jellegű munkákra.

Melyik anyag tehát a legjobb választás? Ennek jártunk utána, ha kerítésépítés vagy felújítás előtt állsz, mindenképp tarts velünk!

Kerítés gond nélkül

Hogy kinek melyik kerítéstípus válik be, egyéni preferencia kérdése, azonban mindenképp mérlegelést érdemel, hiszen 15-25 évre vagy még hosszabb időre szól. Az alumínium kerítés elem nem véletlenül jelent egyre népszerűbb választást a kertes ingatlannal rendelkezők körében. De minek köszönheti felkapottságát? Ez is egy trend, vagy valóban a legjobb döntés a ma rendelkezésre álló lehetőségek közül?

Sokan szavaznak a fakerítésekre az anyag természetes szépsége, nagyfokú variálhatósága okán, illetve mert költséghatékony megoldást jelent, viszont kevesen vannak tisztában magas karbantartási igényével. Amennyiben ezt választod, a tökéletes megjelenés és állag érdekében 1-2 évente utókezelni kell, ugyanis a lécek az időjárás hatására fakulnak, deformálódnak, korhadnak, de kártevők is tönkretehetik.

Amennyiben hagyományos fémkerítésre esik a választásod, bizonyos időközönként azt is csiszolni, alapozni és festeni szükséges, de ez még nagyobb munka lehet. Ha szeretnéd megúszni, válaszd a Kerítés Profil korszerű, gondozásmentes alumíniumkerítését!

A tökéletes kerítés-alapanyag

Ha szemeztél már az alu kerítésprofilokkal, de a magas ár visszarettentett, érdemes utánaszámolni, valójában mennyibe kerül. Hasonlítsuk össze a fával, amely rendszeres karbantartást igényel, így néhány évente tetemes anyag- és munkadíjjal számolhatsz, ami 15-20 évre számolva jókora összeg.

Ezzel szemben az alumíniumkerítések esetében szinte csak a bekerülési költség van, hiszen évtizedekig tökéletes állapotban marad karbantartás nélkül. Hosszú távon tehát egy fakerítés még többe is kerülhet!

A prémium alumínium lécek gyárilag színezettek, nem kopnak, nem fakulnak, nem deformálódnak, nem tesz bennük kárt az időjárás, és nem kell aggódnod a karbantartás idő- és energiarabló, költséges feladatai miatt sem.

Alakítsd igényeid szerint!

A modern, egyszerű vonalú alumíniumkerítések jól illenek korunk uralkodó építészeti stílusának letisztultságához.

Variálhatod a lécek elrendezését, egymástól való távolságát, és a szerkezet magasságát is igényeid szerint alakíthatod. Rakhatod hézaggal, ekkor be- és kitekintést enged, illetve a privát szféra védelmében zártan, de választhatsz természetesnek ható famintázatú profilokat is.

Kapcsolódó

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyaguk
Elolvasom

Egy robotpilóta időt spórol neked a marketingben is!

Már nem álom, hogy akkor is pénzt keress, amikor éppen nem dolgozol. A marketing automatizálása éppen ezt j
Elolvasom

Ezekben tud segíteni egy kiváló online marketing szakember

Egy online marketing szakember profi a maga területén, épp ezért nyugodtan kérhetjük a segítségét, ha haték
Elolvasom