Halálosan megfenyegette a rendőröket, majd a rabszállító autót is megrongálta egy veszprémi férfi

Halálosan megfenyegette a rendőröket, majd a rabszállító autót is megrongálta egy veszprémi férfi

Rendőröket fenyegetett a rabszállító autóban, majd megrongálta a jármű zárját egy frissen letartóztatás alá vont Veszprém megyei férfi. Az esetet az egyik rendőr testkamerája rögzítette – olvasható az Index hasábjain.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a 32 éves férfi ellen, aki szállítás közben fenyegette a rendőröket, miközben megrongálta a rabszállító autó zárszerkezetét – írja az ügyészség.

Június elején vagyon elleni bűncselekmények miatt vették őrizetbe, és gyanúsítottként kihallgatták a Veszprém megyei férfit, akit a Veszprémi Járásbíróság letartóztatott.

Megbilincselve támadt a rendőrökre

Miközben a bíróságról a börtönbe szállították, a letartóztatott egyre agresszívabban viselkedett és kiabálva szidta a kísérőit. Miután elhelyezték a rabszállítóban, a férfi megbilincselt kézzel rátámadt a rendőrökre, verekedni próbált velük, de a ruházatánál fogva visszatartották.

Végül a rendőröknek sikerült a letartóztatott személyt visszafogni és a jármű rabszállító helyiségének ajtaját bezárni, de a férfi ezután sem nyugodott meg. Az elkövető a szállításkor azzal fenyegette a hadnagy és főtörzsőrmester rendfokozatú rendőröket, hogy elintézi ismerősei, rokonai előbb a kezüket-lábukat eltörjék, majd meg is öleti őket.

Ezalatt a rabszállító helyiség ajtaját folyamatosan rugdalta, a könyökével addig ütötte, amíg annak zárszerkezete megrongálódott. Az esetről készült videót ide kattintva tekintheti meg.

Az azóta is letartóztatásban lévő férfit később a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd a videófelvétel megtekintése után beismerő vallomást tett és visszavonta panaszát.Forrás: Index
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Kapcsolódó

Leszakadt egy darab a balatonföldvári partfalból

A nagyobb mennyiségű csapadék hatására a partfal omlásnak indult pénteken. - - A korábban kiépített vé
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Ódörögdi kastély (Bogyay-Hedry kúria)

Zalahaláptól úgy hat kilométerre északra találkozhatunk az Ódörögd és Újdörögd feliratú táblákkal a közutak
Elolvasom

Anastacia, Kraak & Smaak és az MF Robots is érkeznek a Jazzpiknikre

Anastacia, a Kraak & Smaak, valamint az MF Robots is fellép jövőre a Paloznaki Jazzpikniken - közölték
Elolvasom