Használd ki a telet: újítsd fel a nyaralót!

Használd ki a telet: újítsd fel a nyaralót!

Véget ért a nyári szezon, ilyenkor érdemes frissíteni, felújítani a nyaralónk és vendégházaink belső tereit. Így a következő évben megújult belsővel fogadhatjuk a vendégeinket, vagy akár mi magunk úgy érezzük, mintha egy új házba érkeznénk meg a nyaralásra. A nagyobb átalakítások mellett, ne feledkezzünk meg a karbantartásról sem, a tavaszi-nyári nagyobb igénybevétel könnyen nyomot hagyhat a nem látható helyeken is.

Varázsolj melegséget a konyhába!

A konyha minden háznak a lelke, mindig ott gyűlik össze a társaság, legyen szó egy családi eseményről vagy egy baráti összejövetelről. Ezért, ha valamit érdemes széppé, otthonossá tenned, akkor az bizony a konyha és az étkező. A konyhai járólap színe, struktúrája pedig meghatározza, hogy milyen hangulat van ezekben a terekben. Engedd el a fantáziád, és próbáld ki egy tervező programmal, hogy milyen lenne, ha kombinálnád a különböző burkolatokat. Kísérletezz bátran, és a végén lehet, hogy valami olyan összeállításba fogsz beleszeretni, amiről nem is gondoltad volna elsőre, hogy passzolnak egymáshoz.

Dobd fel a fürdőszobát!

Legyen kicsi vagy nagy, a fürdőszoba is lehet egy ház éke. A fürdőszoba csempe azontúl, hogy fontos dizájn elem, praktikus, ha könnyen tisztítható. Számos olyan burkolat létezik már, ami falon és padlón is jól mutat, így izgalmas mintákat alakíthatsz ki. A variációknak csak a képzeleted és a ház stílusa szab határt, de fémes vagy éppen fa hatású, márványmintás, esetleg vibráló színekben játszó csempékből is gyönyörűek vannak már a piacon.

Pár apróság is sokat számít

Teljesen új atmoszférája lesz egy hálószobának vagy nappalinak is, ha akár csak egy falat átfestesz. Vagány lehet például az ágy mögötti részt kicsit hangsúlyosabbá tenni egy intenzívebb színnel vagy tapétával, de akár egy jól eltatált minta is sokat dob a szoba stílusán. A nagyobb munkálatok után pedig, ha egy kicsit átrendezed a bútorokat vagy lecseréled a lámpákat, akkor biztosan úgy fogod érezni, hogy egy új házba érkezel.

A szépészeti beavatkozás mellett ilyenkor érdemes az éves felülvizsgálatokat is elvégezni. Például a fűtést ellenőriztetni, a klímát kitisztítani, és úgy eltenni a házat, hogy tavasszal tényleg csak birtokba kelljen venni a felfrissült nyaralót, és ne várjanak kellemetlen meglepetések.

Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Vacsorázz lazán és stílusosan – Íme néhány tipp a megfizethető vacsoraélményhez

Készen állsz rá, hogy külsőddel is feldobd balatoni vacsorátokat? Ráadásul mindezt úgy teheted meg, hogy mé
Elolvasom

10 helytakarékos megoldás a legkisebb nyaralókba is

A Balaton-környéki nyaralók sokszor korlátozott alapterülettel rendelkeznek, ami kihívást jelenthet a beren
Elolvasom

Milyen klímát válasszunk a vízparti nyaralónkba?

Habár a Balatonban fürdőzve vagy a tóparton sütkérezve kétséget kizáróan örömünket leljük a nyári kánikuláb
Elolvasom