Így horgássz süllőre a hideg hónapokban!

Így horgássz süllőre a hideg hónapokban!

Képzeld el: a napsütéses napok már mögöttünk, a szellő hidegebb és az állóvizek csendjében süllők húzódnak meg, várva a legjobb csalikat. Sok horgász már behúzta a botját, de te még ott vagy, készen arra, hogy horogra akaszd a hűvös időszak legszebb fogását. Kövesd a Epeca tanácsait, és tedd felejthetetlenné a hideg hónapok süllő horgászatát!

A süllő hidegvizes rejtélye: Hol bujkál?

Minden süllőhorgász tudja, hogy a hideg idő beköszöntével a süllők viselkedése megváltozik. De hol találhatók? Ha nyáron már sikerült fogást elérni, akkor télen is ugyanott érdemes próbálkozni, mivel ezek a ragadozók nem vándorolnak messzire. Az oldalkövezések, a meder törései, az aljzat változásai mind-mind potenciális helyszínek. A süllők a hideg közeledtével a hajnali órákban és a naplemente előtti időszakban bújnak elő étek után kutatva. Figyeld a halak mozgását, csoportosulását és vermelését, mert ahol ők vannak, a süllő sem lehet messze!

Technikai trükkök: A halradar csodája

Bár a tradicionális módszerekkel is lehet siker, a technológia ma már a horgászok oldalán áll. Egy kiváló halradar, mint a LUCKY SPIDER, hatalmas előnyt jelenthet. Nemcsak a tó mélységét és szerkezetét ismerhetjük meg vele, hanem a süllő és más halak aktuális helyzetét is.

Csalik és eszközök süllőhorgászathoz

Télen a süllő étvágya más. A gumihalak, különösen a UNIVERSAL GUMIHAL SZETT, csábító prédának bizonyulnak a hideg vizeken. A zsinór választása is kritikus: egy jó fonott zsinór, mint a NEVIS BIG CAT, lehetővé teszi, hogy még a legóvatosabb kapásokat is érezzük. A súlyozás kiválasztása is lényeges, különösen a mélyebb és erősebb sodrású helyszíneken.

A téli süllőzés során kardinális jelentőséggel bír a helyesen választott ólomfej súlya. Ezt a választást az adott víz mélysége és sodrása befolyásolja leginkább. Az erősebb sodrású helyeket érdemes elkerülni a téli hónapokban. Ahol a mederben törések találhatók, ott jó eséllyel találkozhatunk süllővel, különösen, ha egy körülbelül 10 grammos ólomfej stabilan helyet foglal a vízben. A ZEBCO TROPHY 10G ÓLOM GOLYÓ 8-as kiszerelés ideális választás lehet, ha gazdaságosan szeretnénk felszerelkezni. Végezetül pedig ne feledjük, a megfelelő dobósúlyú bot kiválasztása is nélkülözhetetlen!

Minden évszakban van lehetőség arra, hogy a természet szépségeit élvezzük, és a hideg hónapokban a süllő vadászat különösen izgalmas kihívást jelent. Fegyverkezz fel tudással, legyen nálad a megfelelő felszerelés és élvezd a hűvös víz csodáit. Az Epeca webáruház mindig itt van, hogy segítsen neked a legjobb eszközök kiválasztásában, így ne hagyd ki a lehetőséget, hogy a tó csendes, hideg vizében a legnagyobb süllőt is kifogd!

Kapcsolódó

A Telekom Veszprém vezetője rápirított az alpárian viselkedő szurkolókra

A múlt csütörtöki Telekom Veszprém-Barcelona Bajnokok Ligája kézilabda rangadón a hazai szurkolók kissé túl
Elolvasom

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre gumijavítóval

A kerékpározás során az egyik legkellemetlenebb élmény az, amikor az abroncs megadja magát, defektet kapunk
Elolvasom

Egyedülálló mobil jégpálya-rendszer nyílik Balatonfüreden

Megújul és jelentősen bővül a városi jégpálya Balatonfüreden: közel háromezer négyzetméteren várják a korcs
Elolvasom