Hazánk egyik gyöngyszeme, Noszvaj, ahova mindenképp megéri ellátogatni

Hazánk egyik gyöngyszeme, Noszvaj, ahova mindenképp megéri ellátogatni

Időnként mindannyiunkkal előfordulhat, hogy úgy érezzük, itt az ideje egy kis pihenésnek, kikapcsolódásnak. Ilyenkor pedig a legjobb, amit tehetünk, ha elutazunk egy szép helyre és ott töltünk pár csodálatos napot.

A jó hír, hogy ehhez nem feltétlenül kell egy másik országba mennünk, ugyanis Magyarországon is rengeteg csodás hely van, amit érdemes meglátogatnunk, és ahol az ott töltött időt nem fogjuk megbánni.

Többek között ilyen például Noszvaj is, amiről valószínűleg elsőként a Bükk, a Földváry-kastély, a Szomolyai-barlanglakások és a gokartozás jut eszünkbe. Ha végül úgy döntünk, ide fogunk ellátogani, akkor szeretettel vár minket a WoodLand Luxury vendégház Bélapátfalván, egy közeli városban.

Most pedig nézzük, mire is számíthatunk és milyen élményekben lehet részünk, ha elutazunk Noszvajra!

Kisváros a Bükk-hegység déli részén

Noszvajról mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy egy kisváros, mégpedig a Bükk-hegység déli részén. Gyönyörű természeti környezettel, festői tájakkal és izgalmas épített örökségekkel, néphagyományokkal találkozhatunk itt. Ha tehát ezt választjuk úti célunknak, akkor ne lepődjünk meg, ha a megérkezésünket követően azonnal sétálni, kirándulni támad kedvünk, hogy felfedezzük a környéket.


Fő látványossága a Földváry-kastély

Noszvajnak nagyon érdekes történelme van, a város kialakulása, illetve fejlődése szorosan összefonódik a Földváry-kastéllyal, ami a város egyik legkiemelkedőbb épülete, s ezáltal turisztikailag az egyik legfontosabb látványossága is egyben. 

A kastélyt a 18. században építette gróf Földváry, akiről a nevét is kapta. Eredetileg kizárólag a család rezidenciája volt, de aztán több változáson is keresztülment. A későbbi századok folyamán különböző nemesi családok birtokolták, aztán pedig kórházként és internátusként is működött. Az 1990-as években a kastélyt teljes egészében felújították, és ma már múzeumként tekinthetjük meg.

Megcsodálhatjuk a helyi barlanglakásokat is

Amennyiben Noszvajra visz az utunk, akkor semmiképp se felejtsük el meglátogatni a helyi barlanglakásokat, azok ugyanis egyedi látványt, élményt nyújtanak. A régióban több barlangrendszer is van, ezek közül az egyik a Szomolyai.

Az itt található barlangok az ősi időkben emberi lakóhelyként funkcionáltak, az akkori életkörülményeket, eszközöket szervezett túrák keretén belül tekinthetjük meg. A Szomolyai-barlanglakásokban láthatjuk, hogy hogyan éltek az ősemberek és milyen mindennapi tevékenységeik voltak – izgalmas, ugye?

Gokartozásra is van lehetőségünk

Ha a kiadós sétákat, kirándulásokat követően még marad energiánk, akkor felkereshetjük a noszvaji gokartpályát is, ahol kiélvezhetjük a gokartozás nyújtotta versenyzést.

Bízunk benne, hogy sikerült betekintést nyújtani abba, hogy miért is érdemes felkeresnünk Noszvajt, ha egy kis pihenésre, kikapcsolódásra és a családdal való minőségi időtöltésre vágyunk.

Kapcsolódó

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kímélet
Elolvasom

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom