Hogyan lehet megrendelni az e-közhiteles cégkivonatot?

Hogyan lehet megrendelni az e-közhiteles cégkivonatot?

Az e-közhiteles cégkivonat közokiratnak minősülő dokumentum, amely időbélyeggel és minősített elektronikus aláírással van ellátva. Honnan lehet beszerezni? Mikor lehet rá szükség? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Szerencsére ma már a cégkivonatot nem csak személyes ügyfélfogadás során lehet beszerezni a hivatalokban, ugyanis erre már online is van lehetőség. A Cégtaláló e-közhiteles cégkivonat-rendelés szolgáltatásán keresztül a nap 24 órájában le lehet tölteni a megbízható adatokat biztosító iratot. A benne szereplő hatályos és hiteles adatok közvetlenül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatának adatbázisából származnak.

Csak elektronikus formátumban számít közokiratnak

A közokiratnak minősülő e-közhiteles cégkivonat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatának időbélyegét és elektronikus, minősített biztonságú aláírását tartalmazza. Mindez garanciát ad a hiteles adatok sérthetetlenségére vonatkozóan.

Azonban csak elektronikus formátumban számít közokiratnak, ha kinyomtatásra kerül megszűnik az elektronikus aláírás biztonsága. Az e-közhiteles cégkivonatot minden olyan helyen lehet használni, ahol a dokumentumot elektronikus formában kérik be, mivel közokiratnak minősül. Az ügyintézés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az adott hivatalnál vagy szervezetnél, hogy milyen formában fogadják el a cégkivonatot.

Kizárólag az adott időpontban hatályos bejegyzéseket tartalmazza

Amennyiben online, automatikus szolgáltatás keretében történik az e-közhiteles cégkivonat megrendelése, a fizetést követően azonnal letölthetővé válik 0-24 órában. Fontos információ, hogy ez a dokumentum kizárólag az adott időpontban hatályos bejegyzéseket tartalmazza, a törölt adatok nem szerepelnek benne.

A megrendelt dokumentum es3 fájlként érkezik e-mailben, amelynek megnyitása az ingyenes e-Szignó program segítségével lehetséges. A közokiratnak minősülő e-közhiteles cégkivonat teljes bizonyító erővel bír, használható például pályázati ügyintézéshez. Ahogy már korábban említettük, minden esetben tájékozódni kell az adott hivatalnál, hogy milyen formában fogadják el a dokumentumot.

Időt lehet nyerni, bárhol és bármikor megrendelhető online

Érdemes online beszerezni a cégkivonatot, hiszen így időt lehet nyerni, bárhol és bármikor megrendelhető a dokumentum. Ajánlott a kényelmes ügyintézést választani, ugyanis így pár perc alatt hozzájuthatunk az irathoz.

Akkor is jól jön ez a lehetőség, ha az ügyintézés során derül ki, hogy e-közhiteles cégkivonatra van szükség. Ugyanis ebben az esetben is egyszerűen meg lehet rendelni online a dokumentumot, akár mobiltelefonról is. Néhány percen belül megérkezik a megadott e-mail címre a megvásárolt irat, így azonnal használható az ügyintézés során.

Kapcsolódó

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kímélet
Elolvasom

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom