Hogyan válassz tökéletes zuhanykabin ajtót?

Hogyan válassz tökéletes zuhanykabin ajtót?

A gyors tisztálkodás híveinek tökéletes megoldás a fürdőben a kádnál kisebb helyet foglaló zuhanykabin, azonban annak érdekében, hogy kényelmesen használható legyen, nemcsak a mérete, formája meghatározó, hanem az ajtó típusa, kezelhetősége is. 

Elsőre könnyűnek tűnhet megtalálni a tökéletes ajtót, azonban a dolog nehezebb, mint gondolnád. Többféle típus közül választhatsz a rendelkezésre álló hely, egyéni preferenciáid, ízlésed, a fürdő stílusa alapján. Mivel nagy valószínűség szerint minden nap használod majd, egyáltalán nem mindegy, milyen minőséget választasz, mennyire könnyen és megbízhatóan működtethető az ajtó. Milyen a megfelelő zuhanykabin ajtó? Erre kerestük a választ.

Vásárlás előtt ezeket vedd figyelembe!

Akár egy vadonatúj zuhanyajtót szerzel be, akár a régit korszerűsíted, kulcsfontosságú, hogy könnyen használható modellt válassz, ne pedig az esztétika alapján dönts! A megfelelő zuhanykabin ajtó kiválasztásához szükség van a pontos méretekre, különben használhatatlan lesz, és az ablakon szórod ki a pénzt. 

Az, hogy a zuhanykabin hol helyezkedik el a fürdőn belül, meghatározó az ajtó szempontjából. Egy sarokzuhanyban kevesebb hely van az ajtóknak, mint ott, ahol a fal közepére kerül. És a zuhanyzás nem feltétlen jelenti azt, hogy zuhanykabinod van, megoldható egy beépített kádban is, ilyen esetekre kádparaván ajánlott. Ez lehet fix vagy harmonikaszerűen nyitható többrészes darab. A választásnál kiemelkedő szerepet játszik a méret, a kényelem és a praktikum. 

Milyen egy tökéletes zuhanyajtó?

Annak érdekében, hogy egy zuhanyajtó betöltse a funkcióját, tartós, strapabíró anyagból kell készülnie, amely ellenáll a párának, a vízkőnek, egyszerűen takarítható, könnyen használható.

Vedd figyelembe, hogy milyen megjelenést szeretnél, majd annak, illetve a fürdőszoba méretének, jelenlegi berendezésének figyelembevételével szűkítsd a szóba jöhető variációkat! Egy minimalista vagy kifinomult stílusú helyiségnek az átlátszó üvegajtók valódi eleganciát kölcsönöznek. Amennyiben több magánéletre vágysz, a matt üveg lesz a tökéletes választás. És bár biztosan a legszebbet, legjobban kinézőt szeretnéd, a költségvetésed gátat szabhat vágyaidnak. Költséghatékony megoldást jelentenek a plexi zuhanyajtók. 

Zuhanyajtó kialakítások

Egy- és kétszárnyú, illetve harmonikaajtó közül választhatsz. Kisebb helyiségekben, kisebb tálcával felszerelt kabinokban, egyszemélyes használatra megfelelő lehet az egyszárnyú zuhanyajtó, amely egyszerűen kezelhető, könnyed megjelenésű, mégis elegáns megoldás a kifröccsenő víz ellen.

A kétszárnyú ajtók tágasabbnak mutatják a teret, és a nagyobb fürdőszobákba nyújtanak jó megoldást. Az akár többrészes harmonikaajtók elsősorban látványelemek, exkluzív hatást keltenek, és a prémiumminőséget képviselik, így a minimalista fürdőszobák tökéletes kiegészítői. Egyedi stílusra vágysz? Magad is összerakhatod a zuhanyzódat, külön is megvásárolhatod a Neked tetsző és méretben megfelelő tálcát, zuhanykabint és a hozzá való ajtót!

Kapcsolódó

Hogyan válasszunk szőnyeget a padlófűtéshez?

A padlófűtés manapság nagyon népszerű, hiszen amellett, hogy egyenletes hőeloszlást biztosít a lakásban, mé
Elolvasom

Őszi kertészeti teendők

Amikor kertészkedésről beszélünk, mindannyian a tavaszi és nyári időszakra gondolunk. Azonban a nyár lekös
Elolvasom

Dizájnos lakásdekor egyszerűen

Alighanem mindannyian egyetértünk abban, hogy minden lakásban kell lennie legalább egy kis plusznak, valami
Elolvasom