Hogyan válasszunk szőnyeget a padlófűtéshez?

Hogyan válasszunk szőnyeget a padlófűtéshez?

A padlófűtés manapság nagyon népszerű, hiszen amellett, hogy egyenletes hőeloszlást biztosít a lakásban, még költséghatékony is, ráadásul csendes a működése. Majdnem az összes típusú burkolathoz használható, és ma már számtalan szőnyeg ajánlott padlófűtés mellett is. 

Egy szőnyeg webáruház hatalmas választékában rengeteg ilyen típusú kárpitot találunk, alkalmazkodva a széles körben elterjedt fűtési rendszerekhez. A padlófűtés amiatt is nagyon előnyös, mert nem szárítja úgy a levegőt, mint a gáz- vagy a fafűtés. Arról nem is beszélve, hogy a poratkák mennyiségét is jelentősen csökkenti.

Miért is kell nekünk szőnyeg?

A szőnyegek jelenléte erőteljesen segíti a lakásunk összképének harmóniáját, hiszen azok nélkül sokkal barátságtalanabb képet nyújtanának a helyiségek. Már a látványuk is meleg érzéssel tölt el bennünket, nem is beszélve arról, hogy sokkal kellemesebb a puha kárpiton járni, mint a rideg padlón.

Egy jó szőnyeg rengeteg hangot elnyel, valamint védi a burkolatot a szennyeződésektől, a leeső tárgyak pedig kisebb eséllyel törnek el rajta. Szőnyeget szinte bármilyen burkolatra helyezhetünk, legyen az hideg, vagy meleg. Ha padlófűtésünk van, megfelelő szőnyeggel egyenletesebb lesz a hőeloszlás is, illetve a padló hőmérséklete minden évszakban kellemesebb lesz. Ha nincs fűtés, a burkolat is hidegebb, de egy szőnyeggel ettől sem kell tartanunk.

Melyik típusú szőnyeg jó padlófűtéshez?

Ha padlófűtésünk van, a szőnyeg vastagsága lényeges ebből a szempontból, de mindenképpen szükséges megnézni a címkéjét is. Tájékozódhatunk az üzletben is, vagy a weboldalon találunk használati útmutatót. A címkén szerepelni kell, hogy “padlófűtéshez alkalmas” a szőnyeg, de ne használjunk olyat, aminek szálhosszúsága több, mint 10 mm.

Szőnyegalátétet lehetőleg ne használjunk, mert azok csökkenthetik a padlófűtés hatékonyságát, ahogyan az extra nagy méretűek is. Nem ajánlatos napsütésnek sem kitenni a helyet, ahova helyezzük a szőnyeget, mert padlófűtéssel kombinálva szinte biztos a faparketta károsodása ebben az esetben.

Mi a helyzet a padlószőnyeggel?

Padlófűtés mellett használhatunk erre alkalmas padlószőnyeget is. Vékony típus ajánlott, ami maximum 10 mm vastag. Egy ilyen kárpit leragasztásával egyenletesebbé tehetjük a helyiségben a hőeloszlást, viszont előfordulhat, hogy egy kicsit feljebb kell tekernünk a fűtési hőmérsékletet. A padlószőnyegnek ugyanis nem annyira jó a hősugárzási képessége.

A padlószőnyeg tisztítása körülményesebb lehet, ugyanakkor magas komfortérzetet biztosít a lábaknak. Könnyű lerakni és praktikus, emellett remek hangszigetelő tulajdonsággal is bír. Ráadásul sokkal kellemesebb járni rajta, mert kellemesen puha és meleg.

Egy jól megválasztott szőnyeg nem csökkenti, hanem növeli a padlófűtés hatékonyságát. A Szőnyeg textil webáruház bármelyik darabja otthonosabbá teszi a lakást, ha illik a berendezéshez, emellett kényelmet és biztonságot is nyújt.

Kapcsolódó

Így tehetitek igazán romantikussá a balatoni hétvégeteket

A Balaton nem csupán a gyönyörű táj és az izgalmas kulturális, gasztronómiai programok miatt vonzó, de rom
Elolvasom

Fém hullámlemez tetőre: már ezért is megéri

Manapság egyre kevesebb tetőn lehet már látni a régi, leginkább égetett agyagból készült cserepeket. Annak
Elolvasom

Hogyan növelhető hatékonyan egy használt autó értéke eladás előtt?

Használtautó vásárlása előtt sok olyan dolog van, amire érdemes odafigyelni. Ha ugyanis tapasztalatlanul vá
Elolvasom