Horrorisztikus drágulásra számíthatunk az idei szezonban a Balatonon

Horrorisztikus drágulásra számíthatunk az idei szezonban a Balatonon

Szabadstrandok válhatnak fizetőssé és van, ahol már kilátásba helyezték a jegyárak drágítását is. Az intézkedéseket a fenntartók a drasztikus inflációval indokolják.

Még csak január van, de a balatoni önkormányzatok megkezdték a felkészülést a strandszezonra. Siófokon arról tárgyal a képviselő-testület, hogy 2024-től – tehát jövő nyártól – fizetős legyen-e a jelenleg ingyenes Újhelyi strand, vagy sem. Balatonalmádiban pedig már a strandjegyárak emeléséről születhet döntés – olvasható a portfolio.hu cikkében.

Elkerülhetetlennek látszik, hogy Balatonalmádiban emelkedjenek a strandbelépők díjai – derül ki a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésből.

Az emelést többek között az azzal indokolják, hogy a minimálbér 16, a garantált bérminimum pedig 14 százalékkal emelkedett,
a közüzemi díjak majdnem ötszörösükre nőttek, a parkolás továbbra is ingyenes marad a városban.

A javaslat nem csak díjnövekményt tartalmaz, de bizonyos jegy- és bérlettípusok megszüntetését is, illetve csökkentenék többek között azt a korhatárt, amely a felnőttekkel együtt ingyenesen belépő gyerekekre vonatkozik. Tavaly ez 6 év volt, 2023-tól azonban 3 év lehet.

Visszaállíthatják ugyanakkor a Budatava strandon a kabinok napi és heti jegyvásárlási lehetőséget, mert a tapasztalatok szerint a szezon elején nem szokták az összes kabint a szezon végéig kibérelni.

Az előterjesztésben szó van arról is, hogy bizonyos jegy- és bérlettípusok megszűnhetnek. Ilyen többek között a visszatérős belépő, a heti bérletek, a születésnapos jegy, vagy éppen a csoportos felnőtt belépő.

Siófok képviselő-testülete is tárgyal egy strandról, náluk az Újhelyi strand fizetőssé tétele van napirenden, de nem 2023-tól csak 2024-től. Ez egy 18 600 négyzetméteres strand 210 méteres partszakasszal. 2022-ben új játszóteret kapott, illetve akadálymentesítették az illemhelyet is.

Várkonyi Csaba, a Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatójának előterjesztése szerint akár fizetős lesz a strand, akár nem, muszáj lesz cserélni a térburkolatot, felújítani a kerítést, növelni a strand áramkapacitását, és a területen található, úgynevezett “lepketetős épület” is rekonstrukcióra szorul – írja a portál.Forrás: portfolio.hu
Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Megsemmisítette a balatonaligai kikötő üzemeltetési engedélyét a Pécsi Törvényszék

Az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot egy új eljárás lefolytatására kötelezték. - - Megsemmis
Elolvasom

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Donát kápolna, Lesencefalu

Lesencefalu a Balatontól mindössze hat kilométerre fekszik, a Keszthelyi-hegység egy zárt völgyében. A 300
Elolvasom