Ideje a változásnak: fedezze fel a környezetbarát órák világát

Ideje a változásnak: fedezze fel a környezetbarát órák világát

Nagyon örülünk azoknak, akik már régóta tesznek a környezetvédelemért. Ha azonban nem ismeri a környezetbarát órák témáját, arra biztatjuk, hogy vegye figyelembe az alábbiakban tárgyalt kérdéseket.

Védjük együtt a környezetet!

Olyan időket élünk, amikor lehetetlen közömbösnek lenni a körülöttünk lévő világ iránt. A környezetünk az életünk. A múltban hozott meggondolatlan döntések ma már katasztrofálisak lehetnek. És ez valós veszélyt jelent. Talán már elég volt a minden oldalról érkező felhívásokból és bejelentésekből, nap mint nap. Ne lepődjetek meg ezen, hiszen ez így lesz mindaddig, amíg az emberek nem változtatnak a természethez és a környezethez való hozzáállásukon. 

Évente hatalmas mennyiségű szemetet termelnek az emberek világszerte. Kérdezd meg tehát magadtól, mit tettél te a szülőbolygónkért, hogy megvédd a pusztulástól? Hidd el, nem akarsz olyan világban élni, ahol fák helyett minden lépéseddel szemétkupacokba botlasz.

Íme néhány óramárka, amelyet érdemes figyelembe venni környezetbarát karórákvásárlásakor. Segítségükkel az ökológiai életszemlélet egyik hirdetőjévé válhatsz.

Egyedi fából készült órák

A Plantwear egy jól ismert márka, amely egyedi fa karórák gyártásával foglalkozik. A vállalat úttörő szerepet játszik a tudatos fogyasztás és a hulladékmentes életmód népszerűsítésében. A termékeikhez használt fa FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy olyan felelősen kezelt erdőkből származik, ahol a környezeti fenntarthatóságot tartják elsődlegesnek. Ha még nem ismeri a Plantwear-t, mindenképpen érdemes megnézni a karórák változatos kollekcióját, amelyek minden ízlésnek megfelelően alakíthatók.

Bering segít megmenteni a jegesmedvéket

A Bering egy olyan márka, amely szívén viseli a környezetvédelem ügyét. A vállalat egyesítette erőit a Polar Bears International (PBI) nevű szervezettel, amely az Északi-sarkvidék és lakóinak védelmével foglalkozik. A PBI küldetése, hogy biztosítsa a veszélyeztetett jegesmedvék túlélését, és megőrizze az Északi-sarkvidék lenyűgöző szépségét az elkövetkező generációk számára. A Beringet az Északi-sarkvidék lélegzetelállító tájai ihlették, és a márka minden évben kiad egy különleges női jótékonysági kollekciót.  A Bering minden eladott óra után némi pénzt adományoz a PBI-nak ebből a gyűjteményből. Ha értékeli az időtlen és elegáns órákat finom dizájnnal, a Bering Classic Diamond Charity 13326 és a Bering Ceramic Charity 11429 modelleket imádni fogja. Ez a két női karóra különböző stílusú, de mindkettő gyönyörű és értelmes hatást kelt. Egy Bering karóra megvásárlásával nem csak egy lenyűgöző kiegészítővel kedveskedik magának, hanem segít megőrizni az Északi-sarkvidéket és annak élővilágát is.

Csatlakozzon az óceánok megtisztítására irányuló erőfeszítésekhez!

Az Oris, a vízi környezet védelme iránt elkötelezett márka két limitált kiadású órát adott ki a figyelemfelkeltés és a cselekvés jegyében. Az első ilyen óra, az Oris Aquis Clean Ocean 01 733 7732 4185-Set, 2000 darabos limitált példányszámban készül. Az Oris nemcsak a figyelemfelkeltést tűzte ki célul, hanem a márka környezetbarát anyagokat is használ alkotásaiban. Ennek az órának a csavaros hátlapján egy újrahasznosított PET műanyagból készült medál található.

Ez az óra a Pacific Garbage Screening szervezettel együttműködve készült, amely az óceánok szennyezése és a hulladék elleni küzdelemmel foglalkozik. A szervezet kifejlesztett egy speciális eszköz-platformot, a PGS-t, amelyet óceáni giroszkópokra helyeznek, hogy kiszűrje a műanyagokat és a mikroműanyagokat a vízből. Az Oris Aquis Clean Ocean óra megvásárlásával támogathatja ezt a fontos ügyet, és csatlakozhat az óceánjaink tisztán tartásáért tett erőfeszítésekhez.

Legyen zöld a Timberlanddel 

Az órák világában számos márka élen jár a környezetbarát anyagok használatában. A Timberland egy ilyen márka, amely 100%-ban újrahasznosított PET műanyag palackokat és természetes, környezetbarát bőrt használ termékei elkészítéséhez. Az egyik olyan kollekció, amely ezt az ethoszt testesíti meg, a Marblehead, ahol az óraszíjak teljes egészében környezetbarát bőrből készülnek. A Timberland órák tökéletes választás azok számára, akik pozitív hatást szeretnének gyakorolni a világra anélkül, hogy a stílus vagy a minőség rovására mennének.

Inspiráld magad és segíts a természetnek

A most végrehajtott apró változtatások nagy különbséget jelentenek a jövőben. Segítsen nekünk megvédeni bolygónkat. Tegyen egy kis lépést azzal, hogy környezetbarát órákat választ. Ne legyen közömbös.

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Strenner-barlang, Csopak

A csopaki Csákány-hegy a maga 327 méteres magasságával remek kilátást nyújt a Balatonra, nem csoda, hogy ki
Elolvasom

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges fel
Elolvasom

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom