Ilyen volt a világ leghosszabb horgászversenye a Balatonon

Ilyen volt a világ leghosszabb horgászversenye a Balatonon

A világ leghosszabb időtartamú, idén 184 órán át tartó horgászversenyét a Balatonon rendezték október elején, ahol az első helyen a Strabaits Hungary csapata végzett 115525 grammos összfogással. A második a Carpsoul Hungary együttese lett 109025 grammos teljesítménnyel, a harmadik helyet a Truck Carp Team szerezte meg 105025 grammal.

 

Változékony időjárás, indián nyár, viharok és a végletekig kiélezett küzdelem jellemezte az idei őszi behúzós horgászversenyt a Balatonnál. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen az időjárási körülmények, főképp a vízhőmérséklet, korántsem volt kedvező a pontyhorgászathoz, írta a balatonihal.hu.

A verseny kezdetekor még 19 fokos volt a Balaton vize. Félidőben egy erős hidegfront érkezett kemény északi széllel, ezt követően érkeztek nagyobb ütemben a fogások. Ebben az etapban sikerült kifogni a verseny legnagyobb halát, egy 26,5 kg uszonyost.

A kicsit több, mint hét és fél napig tartó versenyen 8 darab 20 kg feletti fogás került a fényképezőgépek lencséi elé, mellette több mint 50 darab 15-20 kg közötti, 300 darab 10+-os és rengeteg 7 kg feletti egyed adta ki a mezőny teljesítményét, mely összességében több tonnára rúgott.

 

 

Forrás: sokszinuvidek.24.hu  

 

Kapcsolódó

Hatalmas lángnyelvekkel égett a fonyódi nádas

Hozzávetőlegesen 120 hektáron terjedt el a tűz a hétvégén egy Fonyód közeli nádasban, ami természeti értéke
Elolvasom

Magyar innováció: Bemutatkozik a világ első okos vitorlásruhája

A prémium vitorlásruházat nemzetközi piacára tör be a 878® a hazai tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyár
Elolvasom

Őszig lehet pályázni az EKF projektekkel

Október 31-e a határideje a pályázatok leadásának azok számára, akik kulturális-művészeti programot tervezn
Elolvasom