Új megvilágításban tündököl a Tamás-hegyi kereszt Balatonfüreden

Óvja a várost, védje rossztól, és aki hittel ránéz, új élet útján járjon – fogalmazott Böröcz István, a Turisztikai Egyesület elnöke Balatonfüreden, a Tamás-hegyi keresztről, a korszerűbb kivilágítása apropóján rendezett ünnepségen. A másfél milliós beruházás adományokból történt, a működtető, és karbantartó az önkormányzat. A keresztet esténként tört fehér fénnyel világítják meg.

 

Böröcz István felidézte, 2006-ban, a helybeli Gerics Endre ötletéből, és barátai hozzájárulásával állították a nyolc méter magas fenyőfa keresztet, amelynél páratlan panoráma nyílik Balatonfüredre és a Balatonra.

– A Tamás-hegyi kereszt irányt mutat nappal és éjszaka, a város egyik jelképe,. – fogalmazott az egyesületi elnök. Hozzátette, a kereszt két évezrede az égbe mutat, összekapcsolja a teremtett világot, és a Teremtő világát, keresztben levő része pedig mintha átölelné a Földet. A keresztnek, mint jelképnek ereje van, hiszen valaha rajta szenvedett a világ megváltója, aki megszabadította a világot a rossztól, és új életet adott.

 

Forrás: veol.hu    Fotó: szalaibalazs.com

 

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló