Informatikai összeomlás miatt nem tudták ellátni a rákos betegeket a veszprémi kórházban

Informatikai összeomlás miatt nem tudták ellátni a rákos betegeket a veszprémi kórházban

A kórház azóta elhárította a problémát és tájékoztatásuk szerint az onkológiai ellátás rendben halad a maga kerékvágásában.

Technikai okok miatt összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórház onkológiai osztályán, ami miatt az orvosok nem tudták ellátni a betegeiket a múlt héten. Link Zsuzsanna az ATV Híradónak számolt be arról, hogy férje a hetedik kemoterápiás kezelésen vett volna részt elsején, azonban az orvos közölte velük, hogy csak két hét múlva lesz ismét lehetősége arra, hogy felvegye a kezelést. Elmondásuk szerint rajtuk kívül 80-100 beteg érkezett aznap a kezelésre, de hiába – írja az atv.hu.

Zsuzsanna az ATV Híradónak elmondta, tavaly áprilisban két helyen is daganatot találtak a férje szervezetében. A férfit 2023 nyarán meg is műtötték kétszer, majd október elején elkezdték a kezeléseket a veszprémi onkológián. Mint mondta, férje kemoterápiája 12 kezelésből áll, két hetente kell menniük és három napig ilyenkor be kell feküdni a kórházba. Február elsején a házaspár a hetedik kezelésre érkezett az onkológiára, ahol több óra várakozás után közölték velük, hogy csak két hét múlva lesz lehetőség a kezelésre. 

Zsuzsanna elmondása szerint mikor bementek a kórházba még minden rendben volt, megvolt a vérvétel is, amelynek eredményeire általában 1-1,5 órát szoktak várni. Azon a napon már 2-3 órája ott várakoztak az eredményekre, és nem értették, mi történik, csak azt látták, hogy az orvosok idegesek, és volt olyan doktor, aki közölte, hogy problémák vannak a rendszerrel és egyelőre nem tudják elemezni a vérvételt. Mindez azt is jelenti, hogy nem tudják megállapítani, hogy ki mehet a kezelésre és ki nem – számolt be a híroldal. 

A házaspár ebéd után nem sokkal került be a kezelőorvoshoz, aki azzal fogadta őket, hogy technikai okok miatt elmaradnak a kezelések. Mint mondta, a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férje máj- és vesefunkciót.

Zsuzsanna rákérdezett az orvosnál arra is, hogy mi a garancia, hogy két hét múlva a férje meg fogja kapni a kezelést. Az orvos állítólag azt válaszolta, ha a következő, két héttel későbbi időpontra nem jön rendbe a rendszer, akkor valószínűleg már ők sem lesznek itt. Zsuzsanna továbbra is értetlenül állt a dolgok előtt, és meg is jegyezte az orvosnak, hogy „ez nem egy nátha, ami kezelés nélkül el fog múlni.”

Az asszony azt mondta, rajtuk kívül körülbelül 80-100 beteg várta a kezelést aznap, köztük olyanok is, akik sugárkezelésre mentek volna. Elmondása szerint az orvosok is le voltak döbbenve, és minden beteggel közölték, hogy sajnálják, de nem tudják megadni a kezeléseket. 

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház az ATV Híradóval később azt közölte: az intézmény informatikai rendszerének átmeneti meghibásodása miatt néhány beteg terápiás kezelését át kellett ütemezni 2024. február 1-jén. A fél napon belül elhárított üzemzavar felszámolását követően az intézmény munkatársai azonnal megkezdték az új időpont-egyeztetéseket. A hibaelhárítás miatt 41 onkológiai betegnek kellett új időpontot adni, az érintettek 7-14 napon belül kapnak ellátást. Az onkológiai betegek gyógyítása zavartalan a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban, az intézmény elnézését kér pácienseitől a kellemetlenségért – tették hozzá.


Forrás: ATV
Fotó: csfk.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Strenner-barlang, Csopak

A csopaki Csákány-hegy a maga 327 méteres magasságával remek kilátást nyújt a Balatonra, nem csoda, hogy ki
Elolvasom

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges fel
Elolvasom

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom