Idén Balatonfüreden tartják a magyar széppróza napi gálát

Idén Balatonfüreden tartják a magyar széppróza napján rendezett gálát. Az eseményen egyebek mellett bemutatják Az év novellái 2024 című antológiát – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A magyar széppróza napját a Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünneplik meg minden év február 18-án, Jókai Mór születésnapján.

“Először fordul elő, hogy nem a fővárosban rendezzük meg ezt a gálát” – idézi a közlemény Erős Kingát, a Magyar Írószövetség elnökét, aki hozzátette: ez egy viszonylag fiatal ünnep, szeretnék, ha ismertségében idővel felérne a költészet napjához, ezért döntöttek úgy, hogy kimozdulnak Budapestről.

“Jókai erősen kötődött Balatonfüredhez, nincs még egy ilyen város az országban, amelyhez ennyire ragaszkodott volna, ezért adta magát a helyszín” – mondta Erős Kinga a balatonfured.hu-nak.

A gálán fellép a Kaláka együttes és bemutatják Az év novellái 2024 című antológiát, amely az elmúlt évben a hazai folyóiratokban megjelent novellák legjavát tartalmazza.

Lesz novellaíró verseny is, a rendezvény ideje alatt elkészülő műveket szakmai zsűri értékeli, majd színészek tolmácsolásában a közönség is megismerheti az írásokat. A meghívott alkotók Gáspár Ferenc, Lőrincz P. Gabriella és Kollár Árpád lesznek.

A Magyar Írószövetség a helyi Quasimodo Közalapítvány közreműködésével szervezi a programot, amelyre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a quasimodokoltoverseny@gmail.com címen lehet február 16-ig.


Forrás: MTI / OS

Kapcsolódó

Valóságos programdömpinggel indítja az idei szezont Siófok

A 2023-as adatok alapján a déli parti város volt a legnépszerűbb turisztikai célpont belföldön. A város vez
Elolvasom

Horogvégre akadt az év első balatoni gigapontya

Kifogták az első húsz kilo feletti pontyot a Balatonból - írja a pecaverzum.hu. - - A vérbeli pontyhor
Elolvasom

Újra csobog a víz Tapolca híres patakjában

A Viszló-patak valóságos horgászparadicsom volt egykor. - - A csapadékos időjárás következtében újra
Elolvasom