Ingyenes nyílt napokkal indítja 2023-at a Folly Arborétum

Az újév első hetén a környező falvak lakosai díjmentesen látogathatják majd a híres arborétumot.

Január 2-8. között nyílt napokat tart a Folly Arborétum, mely során a környező települések lakói ingyenesen csodálhatják meg a téli arborétumot. A belépéshez csupán a lakcímkártya felmutatása szükséges, így minden olyan látogató díjmentesen juthat be a kertbe, akinek a lakhelyének az irányítószáma 8250 és 8319 közé esik – írja a hirbalaton.hu.

A nyílt napok alatt a Folly számos meglepetéssel készül: a szürkület után megcsodálható, ahogy az egyedülálló fényfestésnek köszönhetően életre kelnek az Arborétum növényei és kültéri alkotásai, de az iskolai szünet napjaira tervezett programoknak köszönhetően a vendégek kalandokkal teli, kerti szabadulószobára, holdfénytúrára, valamint a Biblia növényeit bemutató vezetett kerti sétára is jegyet válthatnak.

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 117 évvel ezelőtt. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjeféle virul. Az arborétum gondozását Folly Gyula utódai vitték tovább, a család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása pedig a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat.Kapcsolódó

Kicsiknek és nagyoknak, déltől napnyugtáig – idén is jön a Szent György-hegy Matiné

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy HAJNALIG kistestvére, a szeptember eleji Szent Gy
Elolvasom

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom