Itt a Balaton bajnok fagyija

Itt a Balaton bajnok fagyija

A Balaton fagyija címért idén tizenhárom fagyizó szállt versenybe. A finomságok felett utazó zsűri ült ítéletet, amely kisvártatva meg is hozta döntését.

Az Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) által meghirdetett verseny zsűrijébe az idén meghívást kapott a tavalyi győztes fagylalt, a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó képviselője, Somogyi Renáta is.

– Ez a kezdeményezés 2015-ben indult, célja, hogy a kézműves fagyikat népszerűsítsék – kezdte Somogyi Renáta. Mint megtudtuk, a gyenesdiási fagyizó eddig két alkalommal is nyert, 2017-ben a Festeticsék mandulás csókja fantázia névvel illetett ínyencséggel, míg tavaly az Illatos Izabella kreációval. Ráadásul 2016-ban egy különdíjat is kaptak.

A Balaton Fagylaltja versenyre, amely a tó körüli minőségi gasztronómiát népszerűsítő erőpróba, tizenhárom csapat nevezett. A zsűri Balatonfüredről indulva járta körbe a fagyizókat. Somogyi Renáta hozzátette, számára a legfontosabb az íz, az állag, a textúra, valamint a kreativitás. A tavalyi győztes hisz abban, hogy egyszerű ízekből is lehet újszerűt, és finomat alkotni – olvasható a balatontelevizio.hu-n.

– Magyarországon csak az készíthet főzött fagylaltot, aki cukrász végzettségű, éppen ezért, ha már születik egy jó kreáció mondjuk egy tortában, akkor azt szívesen elkészítik fagylaltban is. A jeges finomságok is követik a mai gasztro forradalmat, mindig igyekszünk újítani, új trendekre törekedni, azonban a hagyományos ízvilágot sem szeretnénk elfelejteni – hangsúlyozta a kétszeres győztes.

A zsűri végül úgy döntött, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó nyerte a Balaton Fagyija díjat, a Levendulás Kajszibarack elnevezésű kreációval. A veszprémi, balatonszemesi, balatonboglári fagyizók pedig különdíjat vehettek át.


Kapcsolódó

Íme, az ember, aki elsőként úszta át a Balatont

A Balaton-átúszás régi hagyomány és népszerűsége évről évre növekszik. A Révfülöp és Balatonboglár közötti
Elolvasom

Folytatódik az elkerülő négysávosítása Veszprémben

5,9 kilométeres szakasszal folyik tovább a veszprémi nyugati elkerülő bővítése a füredi és a csatári keresz
Elolvasom

Szeptemberben tartják az első Veszprém-Balaton Filmpikniket

Mintegy negyven film kerül bemutatásra szeptember 3. és 5. között az első Veszprém-Balaton Filmpikniken - j
Elolvasom