Itt fordult meg Fidel Castro, mikor a Balatonnál járt

Itt fordult meg Fidel Castro, mikor a Balatonnál járt

A hivatalosan Balatonvilágos agglomerációjaként funkcionáló Balatonaliga rendelkezik az egyik, ha nem a legszebb magasparttal a magyar tengernél. Úgynevezett elnöki villájában még a hírhedt kubai politikus, Fidel Castro is megfordult anno. Azóta emlegetik az épületet a Castro Villa néven.

A Castro Villa a rendszerváltás előtt, nagyjából az ötvenes évektől a kilencvenes évekig az MSZMP pártüdülője volt. Az Aliga 2 nevű terület a felső vezetés, illetve az elit nyaralórésze, míg a másik oldal a pártban dolgozók, valamint családtagjaik pihenőhelyeként működött. Egy alkalommal Fidel Castrót is meghívták ide egy hétvégére, ezért nevezik a helyet Castro Villának.

Alapvetően elnöki villának hívták, ahol nagyon sok magas rangú politikus nyaralt abban az időszakban – magyarázta Budavári Róbert, hozzátéve: ameddig olyan állapotban volt, hogy használni lehetett, kiadták, mint a többi szálláshelyet vagy villát, ám idővel ezek a funkciók megszűntek, és már csak rendezvényhelyszínként működött – olvasható az Indexen.

Érkeznek megkeresések filmes produkcióktól különféle forgatásokra, de esküvőkre és egyéb eseményekre is bérelhető a helyszín. Igaz, minden kelléket hozni, mert az épület teljesen üres, de ha ez megoldható, bármit meg lehet itt szervezni.Forrás: Index
Fotó: Getty Images
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom