Jelentős biztonsági fejlesztések a vasúti forgalomban

A vonatközlekedés felügyeletét ellátó rendszert épített ki a Ferencváros és Székesfehérvár közötti vasútvonalon a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Siemens Mobility, ami pozitív hatással van a Budapest-Balaton vonalra is.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában európai uniós és hazai forrásból valósul meg, a kivitelezést a Siemens Mobility végzi nettó 6,5 milliárd forint értékben.

A közlemény idézi Mosóczi Lászlót, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát, aki kiemelte: a fejlesztés lehetővé teszi, hogy a szerelvények egyes szakaszokon akár 160 kilométer/órás sebességgel haladjanak. Az utasok így a jövőben a jelenleginél gyorsabban juthatnak el vonattal a fővárosból például a Balatonra is.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, a már elindított és a jövőben zajló beruházások legfőbb célja, hogy a közösségi közlekedés gerincét adó vasút versenyképességét növeljék a közúttal szemben, emelve a biztonsági szintet is. A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-re 560 kilométer hosszú vasútvonal lesz alkalmas arra a biztosítóberendezésekkel együtt, hogy 160 kilométer/órás sebességgel közlekedjenek a vonatok.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Minőségi Újságírásért díjjal jutalmazták a 444 Kié a Balaton? című magazinját

A 444 Kié a Balaton? című nyomtatott magazinját találta a Főszerkesztők Fóruma a legegyedülállóbb újságíró
Elolvasom

Hirdetés

Innovatív módszerekkel állítanák meg a MATE kutatói a busa térnyerését

Egyre több gondot okoz hazánkban az invazív busa robbanásszerű terjedése, amit mind a haltani kutatások, mi
Elolvasom

Kigyulladt egy balatoni hotel épülete

Egy elhagyott, felújítás alatt álló szállóépület tetőszerkezete égett szeptember 22-én este Balatonfüreden,
Elolvasom