Jelentős fejlesztések a Varga Pincészet badacsonyörsi palackozójában

Jelentős fejlesztések a Varga Pincészet badacsonyörsi palackozójában

Egymilliárd forintos beruházással állított üzembe modern, a palackok tisztaságát, épségét és a töltési szintet is ellenőrző gépsort a Varga Pincészet badacsonyörsi üzemében.

 

A Varga Pincészet tulajdonosa, Varga Péter arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy az uniós forrásból finanszírozott, automatizált gépsor óránként 14 ezer darab – a korábbinál 40 százalékkal több – palack töltésére képes, 30 százalékkal alacsonyabb létszám mellett. Nagy előnye a berendezésnek az is, hogy képes ellenőrizni a palackok megfelelő lezárását is – tette hozzá. Felidézte: az elmúlt 4 év alatt mintegy 3 milliárd forintos fejlesztés volt a cégnél, ezen belül több mint 2 milliárd forintból bővült a szőlőfeldolgozó-, erjesztő- és bortároló kapacitás az egri borvidéken lévő feldebrői birtokon.

 

A Varga Pincészet Kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvénye van országszerte, ebből 125 hektár Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, 55 az egri borvidéken. A feldolgozóüzemek a badacsonyi és egri borvidékeken vannak. A pincészet 2018-as árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, az alkalmazottak száma 186. A nyilvános cégadatok szerint a  Kft. tavalyi adózott nyeresége meghaladta a 150 millió forintot, az egy évvel korábbi 161 millió forint után.

 

Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti Magyarországon a legtöbb palackos bort, 2018-ban 14 milliót – fűzte hozzá a tulajdonos.

 

 

Fotó: vargabor.hu

 

Kapcsolódó

Elfogták a keszthelyi gyújtogatót

Az elkövetőt vadászok tartóztatták, fel, a rendőröknek arra hivatkozott, hogy fázott. - - A keszthelyi
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Tóni bácsi kunyhója, Szentgál

Kevés annyira otthonos erdei pihenőhely van az országban, mint a Szentgál külterületén létesített Tóni bács
Elolvasom

Ismét működik az onkológia a keszthelyi kórházban

A szakrendelés május óta szünetelt. - - Ismét elérhető az onkológiai ellátás a Keszthelyi Kórházban –
Elolvasom