Adventi mézeskalács kiállítás nyílik Keszthelyen

Béresné Dormán Ibolya mézeskalács-készítő munkáiból nyílik kiállítás december 9-én, hétfőn 17 órakor Keszthelyen a Balaton Színház emeletén.

 

Hétfőn megnyíló első önálló kiállítására többféle tematikát érintő kollekcióval készül, a karácsonyi hangulat mellett a gyerekvilág, az esküvő, s a húsvéti ünnepkör is megjelenik. A tárlatból nem hiányozhat egy méretes mézeskalács betlehem sem.

Béresné Dormán Ibolya Egerváron él, tagja a Zala Megyei Népművészeti Egyesületnek, munkáit rendszeresen zsűrizteti. A mézeskalács-készítéssel csak nyugdíjba vonulása idején kötött barátságot, bár a kézművesség iránti vonzalom gyerekkora óta kísérte. Minden alkalmat megragadott a műhelytitkok elsajátítására, s ma már ő tart bemutatókat, felkészítő kurzusokat az érdeklődőknek. Erre már a Távol-Keleten is módja nyílt, ugyanis két alkalommal képviselte a honi mézeskalács-készítőket Kínában, az ottani magyar napokon.

A január közepéig látogatható tárlatot Balázsy Mária Éva újságíró, művelődésszervező nyitja meg, közreműködik a Lakhegyi Daloskör, valamint a Gyenesi Négyek.

 

 

Forrás: zaol.hu   Fotó: Magyar Hajnalka

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló