Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosának programjaira érkező vendégeket; a három belvárosi szálloda bővítésére mintegy 1,8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből 800 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása egy sikeresen zárult pályázat után – közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére elkészülnek a  szobák, amelyekbe összesen 113 vendég szállhat meg – tették hozzá.
    

A közlemény szerint a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulturális eseményei és rendezvényei miatt megnövekedő turistaforgalmat a turisztikai kapacitások érdemi bővítése nélkül jó minőségben nem lehet kiszolgálni. Jelenleg 160 négycsillagos szállodai szoba van Veszprémben, ahol a szállodai szobák számának bővítését régóta tervezték a kisebb és közepes szállodák tulajdonosai, de a világjárvány okozta visszaesés, és az abból következő pénzügyi veszteségek után ezeket a terveket nem tudták megvalósítani – írták.
    

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ezért 2021 elején 800 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki, amelynek 3 nyertese 50 szobával és 113 új ággyal bővíti a Veszprém négycsillagos szállodai kínálatát. A pályázati támogatást csak új szállodai szobák megépítésére lehetett igényelni és lehet majd felhasználni. A beruházás értékének átlagosan 60 százalékát a befektetők saját pénzügyi forrásból finanszírozzák. A pályázat elemeit Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztosa, Ovádi Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a sajtótájékoztatón csütörtökön.
    

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellnes és Konferenciahotel, a Butik Hotel Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a fejlesztési terveiket. A Betekints Wellnes és Konferenciahotel 15 szobával és 40 ággyal, a Butik Hotel Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével – közölték.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom