Jelentős támogatások a borászat minden területén

Jelentős támogatások a borászat minden területén

A balatoni és tokaji borvidékre jutott leginkább a Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő állami támogatásaiból.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati forrásait osztották szét, amiből több borászat is profitálhatott átépítés, bővítés céljából.

 

A borászatokhoz kapcsolódó hotelek jártak leginkább jól a Kisfaludy pályázatokból. A támogatói okirattal rendelkezők listájából kiderült: a Laposa Birtok 173,2 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a badacsonyi Kishableány Panzió létrehozására. A neszmélyi HillTop 38,4 millió forintot kapott szálláshelyfejlesztésre az MTÜ-től. A HillTop borhotel jelenleg 4 darab dunai panorámás és 4 darab provancei stílusú szobával várja a vendégeket. A Kányaváry Borbirtok is borpanziót építhet Zalaszabaron, a cég Szabadics Zoltán nagyvállalkozó tulajdonában van, és szintén sikeresen pályázott az MTÜ-nél: 68 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el.

A listában ugyan van több kérdéses tulajdonú cég is, melyeknek tulajdonosi körében igen tehetős üzletemberek sorakoznak, jól menő vállalkozásokkal, így többekben felmerül a kérdés: valóban szükségük van-e ezeken a helyeken támogatásokra.

 

Egy biztos, a borászat manapság egy igen – a szó szoros értelmében – támogatott üzletág lett Magyarországon, hiszen mint tudjuk szeptember elején a minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását is bejelentette az agrártárca.

 

 

Forrás: napi.hu 

 

Kapcsolódó

Veszprémi cukrászda lett aranyérmes Luxemburgban

Díszítőcukrászat kategóriában nem akadt legyőzője a veszprémi cukrászda alkotásának a Luxemburgban tartott
Elolvasom

Brutális benzinár-emelkedést hozott a kormány Mikulása tegnap éjjel – mostantól ennyibe kerül az üzemanyag

A gépjármű tulajdonosok és fenntartók nem fogadták kitörő örömmel a kormány tegnap esti sajtótájékoztatóját
Elolvasom

5+1 ajándék tipp, hogy a fa alá is kerülhessen egy csipet a Balatonból

Igen, ismét eljött. Van, aki már epekedve várta és akadt olyan is, aki csak közönyösen szemlélte a közeledt
Elolvasom