Kérdések és válaszok: minden, amit a falpanelekről tudni érdemes 

Kérdések és válaszok: minden, amit a falpanelekről tudni érdemes 

Amikor a belső teret alakítjuk ki, akkor a bútorok mellett bizony a kiegészítőkre és a dekorációs elemekre is gondolnunk kell. A falak burkolása az egyik leglényegesebb feladat, hiszen ezzel óvhatjuk meg a felületüket a sérülésektől és a szennyeződésektől. Bár sokan még mindig leragadnak az egyszínű fehér megoldásnál, ma már jóval több lehetőségünk van egyedivé tenni az otthonunk belső terét.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy mit érdemes tudni ezekről a burkolatokról. Megadjuk a választ a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Milyen anyagból és hogyan készülnek ezek a panelek?

A Tiissa belső falburkolatai rendkívül fontos építészeti elemek azok számára, akik mindenképpen meg szeretnék óvni az otthonuk falainak állapotát. Ezek ugyanis ideális esetben megvédik azokat, kevésbé szennyeződnek, időtállóbbak lesznek, emellett kisebb a sérülések és a hibák esélye. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen kezdik el őket használni, ugyanis bőven akad előnyük, amit az építkezés vagy átalakítás során mindenkinek érdemes lenne figyelembe vennie.

Ott vannak például a csempehatású változatok, amelyek modernek és praktikusak, nagyon jól utánozzák a csempék eredeti megjelenését. Ezek azonban PVC-U anyagból készülnek, ami egy igen könnyű és tartós anyag. Egyszerűen tisztítható a felületük, így közkedvelt megoldásnak számítanak a konyhában, a nappaliban, valamint a folyosón.

A másik népszerű termékcsalád a Motivo-hoz köthető. A vízálló és egyszerűen tisztítható felületű anyag ideális választást jelent a fürdőszobába vagy az előszobába, ahol a falak gyakran sérülnek, piszkosak lesznek. Tartósak, könnyen felhelyezhetőek, ezt követően pedig hosszú évekig óvják a falak eredeti állapotát.

Mennyire nehéz őket felhelyezni?

A VILO SPC márványhatású burkolat hasznos kiegészítője lehet az otthonunknak. Ez a változat szép, emellett egyedi burkolást eredményez, a felszerelése pedig még egyszerűbb, mint azt sejtenénk. Egy tartós megoldásról van szó, ami ha felkerül, akkor a helyiség azonnal használható, nem kell várni, amíg szárad, vagy amíg kiszellőzik szoba. Manapság már ki ér rá napokat vagy heteket várni arra, hogy hazatérhessen?

Az SPC vízálló panelek minden igényt kielégítenek. Mivel clickes rendszerrel készültek, így bárki pillanatok alatt a helyükre “szerelheti” őket. A felület megtisztítását követően csupán annyi a dolgunk, hogy a paneleket a megfelelő méretre vágjuk, majd jöhet egy kis ragasztó, és mehetnek fel a falra.

Milyen színben gondolkodhatunk?

Jó hír, hogy a falburkolatok ma már számtalan színben és formában kaphatóak. A Linerio burkolatok például három változatban és három árnyalatban szerezhetőek be, ezek szélességükben és mélységükben is eltérnek egymástól. Aki szereti a színes és mintás burkolatokat, az kedvére válogathat a virágmintás és a természet ihlette panelek közül. Ezek esztétikus grafikával vannak ellátva, amelyek bármely otthonban megállják a helyüket.

Kapcsolódó

Hogyan tegyük egész évben élvezhetővé balatoni nyaralónkat? Mutatunk 8 tippet!

Ha nyár, akkor Balaton! Sokak kedvenc nyári helyszíne a magyar tenger, ami emellett télen is számos izgalma
Elolvasom

Vacsorázz lazán és stílusosan – Íme néhány tipp a megfizethető vacsoraélményhez

Készen állsz rá, hogy külsőddel is feldobd balatoni vacsorátokat? Ráadásul mindezt úgy teheted meg, hogy mé
Elolvasom

10 helytakarékos megoldás a legkisebb nyaralókba is

A Balaton-környéki nyaralók sokszor korlátozott alapterülettel rendelkeznek, ami kihívást jelenthet a beren
Elolvasom