Keszthelyi étterem kezdeményezése segíti a vendéglátósokat

Keszthelyi étterem kezdeményezése segíti a vendéglátósokat

Senkinek nem könnyű ezekben az időkben, de az előadók mellett talán a vendéglátósoknak a legnehezebb túlélni az elmúlt lassan egy év viszontagságait. Mindenki keresi a kiutat és készíti a B terveket, de az újranyitás dátumának bizonytalansága nem segíti a tervezhetőséget. Így talált ki a keszthelyi Füstölgő Marha burgerező és étterem tulajdonosa, Németh Zoltán a szektor és helyi szolgáltatók összefogásával egy különleges kezdeményezést, amelyet fogyasztó vendégként és vállalkozásként is tudtok most támogatni.

Balaton.hu: Mikor nyitotta meg kapuit a Füstölgő Marha és milyen igények hívták életre az éttermet?
Németh Zoltán: A Füstölgő Marha 2019 májusában nyílt meg Keszthelyen. Előtte Pécsett volt 2 sushi éttermem. Szerettem volna valami újat, valami egyedit nyújtani. Mindig is vonzott a Balaton így nem volt nehéz a döntés, hogy ide jövünk. 
Az étterem fő iránya a fúziós konyha és az, hogy minden ételünk frissen készül. Elsősorban különleges ízvilágú burgereket készítünk, de az étlapunkon a thai ételektől és a japán levesektől a sushi-ig választhat a vendég. Illetve minden ételünk glutén mentesen is kérhető. 

B.: Hogyan sikerült átvészelnetek a vírus első hullámát és hogyan élitek meg ehhez képest most a másodikat?
N.Z.: Az első hullám is nehéz volt, hiszen még egy éve sem volt, hogy nyitva vagyunk.  Szerencsére a nyár bőven felülmúlta a várakozásainkat. A vendégeink nagyon szeretnek minket, Nyíregyházától egészen Budapest vagy Szeged térségéről is jönnek hozzánk. 
Tervben volt Budapesten és Szegeden egy-egy új Füstölgő Marha nyitása is. Sajnos a második hullám keresztülhúzta minden számításunkat. 

B.: Honnan jött a kezdeményezés ötlete? Mesélnél kicsit róla!
N.Z.: A kiszállítás és az elvitel néha csak az előző évi bevételünk 10%-át teszi ki. Ezért is jött az ötlet, hogy valamit ki kellene találni, amivel a vendéglátós szektort is tudnák segíteni az emberek. Így jött a “Fogadj örökbe egy éttermet” kampány. 
Ami azt foglalja magában, hogy egy-egy más szektorban dolgozó, akár egy fodrász vagy egy masszőr, aki kedvel egy vagy több éttermet, segítséget ajánl fel olyan formában,  hogyha valaki egy bizonyos összegben rendel ételt akkor cserébe ő a saját szolgáltatásából ajánl fel kedvezményt. 
Szerencsére rengetegen jelentkeztek és szépen megy a kuponakció. Éttermek is jelezték a részvételt és reméljük más városok is el fogják kezdeni ezt a kezdeményezést. 

B.: Mire számítasz a nyitást és az idei szezont illetően?
N.Z.: Mit hoz a jövő? Reméljük lesznek enyhítések és legalább majd a kerthelyiséget meg tudjuk nyitni. Szerintem ha így történik, nagyon jó forgalomra számíthat mindenki, hisz a vendégek is szeretnének beülni egy jó ételre. 


Csatlakozzatok Ti is a szuper kezdeményezéshez szolgáltatásotokkal és éttermetekkel, vagy támogassátok Foglalási kártya vásárlásával kedvenc helyeiteket!

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom