Kikötő éttermek, amiket ősszel is nyitva találsz a Balatonnál

Kikötő éttermek, amiket ősszel is nyitva találsz a Balatonnál

A nyári hónapok elmúltával sem maradunk gasztronómiai különlegességek nélkül a Balatonon. Számos kikötői, vagy kikötő közeli étterem, bisztró várja egész évben a vendégeket. Ezeket vette górcső alá a Vitorlázás Magazin a Vitorlázz Itthon oldal cikke alapján a sonline.hu.

 

Balatonkenese – Balatonfői Yacht Club & Drink bár

Tuti tipp azoknak, akik hajóval szeretnének vendéglőbe menni még az ősszel is a kenesei Balatonfői Yacht Club étterme. A századforduló utáni osztrák-magyar tengerészet képeivel és relikviáival dekorált Kantin a szezonon kívül hétvégente várja a vendégeket. Az étlap a legjobb értelemben értett kockásabroszos fílinggel, nem túlagyalt, de azért számos rafináltabb fogást is tartalmaz. Említésre méltó például az óriás lazacburgerük vagy a hatalmas bécsiszeletük. A hely különlegessége, hogy az étterem terasza közvetlenül a vízparton van, így ebéd vagy vacsora közben zavartalanul gyönyörködhetünk az őszi Balaton látványában. És persze nyugodtan érkezhetünk hajóval is.

A Yacht Club Drink bár pedig novemberig várja a vitorlázókat, a Hotel étteremében viszont egész évben betérhetünk, csakúgy, mint az Alsóörs Marinába, ahol legyen bármilyen hónap, mindig kóstolhatunk valami finomságot – írja a sonline.hu.

 

Balatonlelle – BL Yachtclub

“Lellén mindig történik valami” – tartja a mondás, amit már egyre többen éreznek magukénak. Tóth Balázs és csapata nemhogy egész évben várja a vendégeket, legfőképp a vitorlázókat a BL Yachtclubban, az ősz beköszöntével számos programmal készülnek idén is. Egészen a gasztropikniktől elkezdve a téli vitorlásversenyeken át, a hűvösebb hónapokban is megtaláljuk a számításunkat Balatonlellén. Tóth Balázs a BL Yachtclub vezetője elmondta: évről-évre egyre több vitorlázó fedezi fel a klasszikus nyári szezon túli Balatont. Nagyon sokan 12 hónapon keresztül vízen tárolják a hajóikat, sőt többen a fedélzeten is szilvesztereznek. Ma már elmondható, hogy kikötői lét egyáltalán nem évszakfüggő – tette hozzá. Kifejtette: éppen ezért érzik feladatuknak, hogy minél változatosabb programokat kínáljanak a hozzájuk érkezőknek.

 

Balatonfenyves – Perlaki Étterem

Balatonfenyvesen a Perlaki Étterem szintúgy szívesen fogad egész évben, legyen szó vacsoráról, vagy egy túra közbeni ebédről. Októbertől az időjárás dönti el, hogy tudunk- e frissítőt inni a Fenyves Yacht büféjében.

 

Balatonudvari – Kalóz Strandbisztró

Talán semelyik vitorlázónak nem kell bemutatni a strandbüfé forradalom úttörőit, a Kalóz csapatát. A fövenyesen működő újhullámos strandbüfé idén szeptember végéig tart nyitva. Nagy-Golyán Nikoletta, a Kalóz Strandbisztró üzletvezetője ugyanakkor kifejtette: szintúgy fejlesztésben, téliesítésben, egész éves működésben gondolkodnak.

 

Révfülöp – Zanzi Ételbár

Sokan, akik a házias ízek kedvelői, és kicsit elbújnának a nagy nyilvánosság elől, Révfülöpöt veszik célba. Akik a tó középső medencéjében túráznak, nekik nem kell bemutatni a Nemzeti Sport Központok kikötőjében működő Zanzi Ételbárt. Tóth András az étterem vezetője kifejtette: tervben van a téliesítés, ugyanis itt is igény lenne egész éves, vagy legalábbis a késő őszi, kora tavaszi hónapokban működő szolgáltatásra.

 

Balatonszepezd – Konyha-Kert

Egyre többen vélik úgy, érdemes horgonyt dobni Balatonszepezd környékén és ellátogatni a Konyha-Kertbe. Schindele Botond tulajdonos és csapata sem csak a nyárban gondolkodik. A vitorlázzitthon.hu-nak elárulta egészen október végéig hétvégente várják a vendégeket. Az egész éves nyitva tartásra itt is komoly az igény, éppen ezért fejlesztéseket tervez, hogy a téli hónapokban is jól lakhassunk a Konyha-Kertben. Hozzátette: nagyon nagy a sikere az idei esztendőben bevezetett korlátlan ebédmenünek, így ezt is megtartják ősszel, az évszaknak megfelelő különlegességeket tálalva.

 

Balatonalmádi – Terasz

Kocsis Bálint séf a Balatonalmádiban működő Terasz tulajdonosa korábban a portálnak adott interjújában kifejtette: az idei nyár bebizonyította, hogy a régiójukban is szükség van az igényes programokra, fellépőkre, gasztronómiai helyek megteremtésére. Éppen ezért azon dolgoznak, hogy egész évben fogadni tudják a vendégeket és minőségi szolgáltatást biztosítsanak az odalátogatóknak. Október elejéig minden hétvégén különleges közösségi és gasztronómiai programokkal készülnek a finomságok mellé.

 

Tihany – Sport Terrace Tihany

Évtizedek után idén kora nyáron újranyitott a tihanyi Sport Szálló terasza, ahol szintúgy egész évben gondolkodnak. Gyerjabin Péter a Sport Terrace Tihany üzletvezetője elárulta: szeptember 29. után pedig hétvégente várják a vendégeket. Az őszi hónapokban különböző programokat terveznek, ami miatt Tihanyt sem érdemes kihagyni a hajónaplóból. Itt is a fűtés hiánya a legégetőbb, ugyanakkor – elmondása szerint – hőbefújók segítségével oldják meg, hogy kellemes hőmérséklet legyen a fedett teraszon a hűvösebb hónapokban is.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu, sonline.hu   Fotó: restu.hu

 

Kapcsolódó

Melyek a kókusztej előnyei?

Bizonyára mindannyian hallottunk már a kókusztejről, mely ideális alternatíva lehet a laktózérzékenyeknek.
Elolvasom

Receptek a hétköznapokra

A mindennapok során folyamatos kihívásként köszön vissza a kérdés, hogy mit is kellene főzni? A helyzetet p
Elolvasom

Idén is megvan az Év strandétele – Nézzétek!

Az Év Strandétele idén a boglári Bundi sós kürtőse, a legjobb bisztró étel a zamárdiTiki Beach Malacfül sa
Elolvasom