Költöztetés és raktározás egyben? Persze!

Vannak olyan esetek, amikor a költöztetés és a raktározás igénye kéz a kézben járnak. Ekkor érdemes olyan céget találni, aki mindkettőben jártas, aki megoldja mindkét problémánkat. Persze nem mindegy, hogy kire bízzuk ezeket a feladatokat, de most talán tudunk tippet adni egy megbízható partner kiválasztásához.

Hogy találjunk megbízható céget?

Sajnos ezen a piacon is (mint sok egyéb területen) vannak megbízhatatlan szereplők. Nevezzük őket hiénáknak. Ők csak azt lesik, hogy kiből mekkora összeget tudnak kiszedni. Ők azok, akik képesek akár fel is pakolni a bútorokat a teherautóra, majd közölni, hogy az ár sajnos a triplája lesz.

Messziről el kell kerülni az ilyen hiénákat! De mégis hogy szűrhetjük ki őket, és hogy találjunk megbízható partnert a költöztetéshez? Számos jel utal arra, ha valaki nem megbízható, vagy épp arra, hogy valaki megbízható. Nyitott szemmel kell járni, és figyelnünk kell ezeket a jeleket.

Ha beszélünk egy cég ügyfélszolgálatával, számos dologra fény derülhet. Csak terelnek? Hajlandóak árat mondani, vagy “megoldjuk okosba”? Írásban is elküldik az árajánlatukat, vagy ez már sok nekik? Ez mind-mind árulkodó jel! Egy profi és megbízható cég ügyfélbarát kommunikációt követ, segítőkészen állnak a problémánkhoz, és árat is mondanak, amit írásban is megkapunk.

Ha egy ilyen cég honlapját nézzük, akkor ott fent lesznek az elérhetőségek (melyen el is lehet érni őket). A cégadatoknak is fent kell lenniük, hogy leinformálhatóak legyenek. Nem árt, ha van egy ÁSZF az oldalukon, és az áraik feltüntetése sem ördögtől való.

Ha már csak ezekre figyelünk, meg fogjuk találni a megfelelő partnercéget, és már indulhat is a gördülékeny, profi költöztetés!

Mikor kell a költöztetés mellé raktározás is?

Több oka is lehet annak, hogy átmenetileg el szeretnénk raktároztatni az ingóságainkat. Ilyen lehet például az, hogy a munkahelyünk külföldi érdekeltségénél fogunk dolgozni pár hónapot. Vagy az is lehet, hogy csak egy vidéki leányvállalat vagy telephely munkáját segítjük pár hónapig. Ilyen esetben ha például albérletben lakunk, nem feltétlen fogunk mindent elvinni vidékre, de eladni sem szeretnénk, így marad a raktározás.

De van ennél többeket érintő eset is: a felújítás. Ha felújítja valaki a lakását vagy házát, akkor könnyen szembesülhet azzal, hogy nem tudja hova tenni a bútorait. Valljuk be, eléggé útban tudnak lenni a bútorok egy felújítás során. Ilyenkor is kiváló megoldás az átmeneti raktározás. Elkerülnek otthonról az ingóságok, nyugodtan tudunk felújítani, majd ha kész, jöhet vissza minden az újjávarázsolt otthonunkba.

Extrák

Egy profi cég nem csak abban profi, hogy jól kommunikál az ügyfeleivel, és valóban elvégzi a minőségi munkát. Abban is, hogy tud extra szolgáltatást nyújtani. Így egy átmeneti (vagy végleges) költöztetésnél segíthetnek a csomagolásban és egyes tárgyak ki- és beszerelésében is. Nem árt ezt is szakemberekre bízni.

Hirdetés

Kapcsolódó

Várható időjárás a Balatonon

Októberben az időjárást örvénylő anticiklonok határozták meg, amelyek erős változásokat hoztak. Mondhatnánk
Elolvasom

Hirdetés

Aggaszt kutyád viselkedése? Segíts neki!

Az elmúlt évtizedekben a kutyák, mint háziállatok élete hatalmas változáson ment keresztül. A kinti, láncon
Elolvasom

Szoptatóspárna-szemle – amiért minden kismamának szüksége van rá

A szoptatás során használt párnák kényelmesebbé teszik az életed, de nemcsak a szoptatás, hanem a babavárás
Elolvasom