Könnyítéseket kapott a turizmus szektor

Könnyítéseket kapott a turizmus szektor

Új szabályozást kapnak a vendéglátóhelyek, változtak az utazási irodák árazására és a SZÉP-kártyára vonatkozó szabályok, a járulék- és bértámogatások kedvezményeit pedig magán buszos vállalkozások is igénybe vehetik – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség

A december 22-én megjelent 634/2020. (XII. 22.) Korm. rendeletet értelmében megtörtént a vendéglátóhely-típusok definiálásának felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan korszerű tipizálás jött létre, amely lehetővé teszi az ágazat megfelelően szegmentált és átlátható irányítását. A most elfogadott intézkedések célja, hogy egyszerűsítsék azokat az adminisztratív szabályokat, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését. 

A kormányrendelet fejében az utazásszervezők, utazásközvetítők az utazásokról szóló tájékoztatóikban, a különböző hirdetési felületeken kizárólag olyan (minimális, vagy ún. „-tól”) árat tüntethetnek fel, amelynek megfizetése valóban lehetővé teszi az utazáson való részvételt, és az utasnak ezen felül nem kell kötelezően további összeget fizetnie. A szabályozás lehetővé teszi az utasok könnyebb tájékozódását, valamint javítja az utazási irodák versenyhelyzetét.

A kormány módosítja a SZÉP-kártya szabályait is. A rendelet szerint az utazási irodáknál is lehetővé válik belföldi szállásfoglalás SZÉP-kártyával.

Szintén a szektort segítő intézkedés, hogy a 638/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet fejében a járulék- és bértámogatások kedvezményeit már a járványválság következtében nehéz helyzetben lévő magántulajdonú buszos vállalkozások is igénybe vehetik.

A Magyar Kormány turizmust érintő támogatása összességében eléri a 800 milliárdforintot.

Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom