Kortárs alkotók művei a veszprémi Pannon Várszínházban

Kortárs alkotók műveit mutatják be a veszprémi Pannon Várszínházban a következő évadban, a művek a város, illetve a régió történelmének egy-egy szeletét dolgozzák fel – közölte keddi, veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Vándorfi László elmondta, hogy az évad első előadása Egressy Zoltán Cholnoky-kód című darabja lesz, Horváth Csaba rendezésében.

A mű a három veszprémi kötődésű Cholnoky testvér, Jenő, a földrajztudós, valamint az író Viktor és László kapcsolatát mutatja be. A fiktív elemek mellett valós életrajzi mozzanatokat is felvonultat az előadás.
A második bemutató Fabacsovics Lili Királynék városa című alkotása lesz. Az előadásban elhangzó dalokat Z. Kovács Gábor írta, Süle Zsolt zenészként és színészként is részt vesz a darabban, melyet Vándorfi László rendez.

A következő bemutató John Fowles angol szerző 1963-ban született, A lepkegyűjtő című regénye alapján, Horgas Ádám adaptációja lesz, Lenchés Márton rendezésében.

Ezt követően Red show című zenés komédiát láthatják az érdeklődők, amely az ötvenes évekről szól: a történet szerint Rákosi Mátyás születésnapjának tiszteletére több ízben is átadják az inotai erőművet. A szövegkönyvet Fabacsovics Lili és a darab rendezője, Vándorfi László írta.

Peter Quilter Bestseller című művét magyarországi bemutatóként láthatják a nézők Szelle Dávid rendezésében. A három író történetét bemutató előadás azt boncolgatja, hogy mi a titka a jó bestsellernek.

Omega slágerekre írt, Égi Vándor címmel rockelőadást is színpadra állít a társulat, a produkció a tékozló fiú történetét dolgozza fel. A darab rendezője Vándorfi László, a koreográfus Vári Bertalan.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Filmklub indul a Balaton Moziban

A havonta jelentkező rendezvénysorozat kultikus filmalkotásokat mutat majd be a füredi Balaton Mozi vetítőt
Elolvasom

Eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítási pályázata

Ajánlat híján eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítására kiírt pályázat - köz
Elolvasom

Belsőépítészeti munkálatokkal folytatódik a balatonfüredi BalaPort szállodakomplexum kialakítása

A belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény á
Elolvasom