Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Bejelentették a szervezők a 2023-as Rozé, Rizling és Jazz Napok programjait. A sajtóeseményen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, majd Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója és Zsandár Tamás, a Rozé, Rizling és Jazz Napok rendezvényigazgatója ismertették az idei zenei és gasztronómiai kínálatot.

Rozé, Rizling és Jazz Napok július 7. és 16. között várja vendégeit Veszprémben tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. 

VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 13 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

A fesztivál szervezőinek célja a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett „minifesztivál” létrehozása, amely körbe veszi a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt igényes kikapcsolódást és élményt.

  • A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek
  • A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a „terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait
  • A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek

A Rozé, Rizling és Jazz Napokon kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok jó része jazz, de megjelennek a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly is. 


Borászok:

Jásdi pincészet – Csopak, Figula pincészet – Balatonfüred, Szent – Donát pincészet – Csopak, Bökő Dávid – Balatonfüred, Laposa borbirtok – Badacsony, Borbély pincészet – Badacsony, Skizo borház – Badacsony, Káli kövek – Köveskál, Villa Tolnay – Csobánc, Zelna borászat – Balatonfüred, Homola pincészet – Paloznak, Petrányi pincészet – Csopak, Veszprémi Érseki pincészet – Felsőörs, Guden birtok – Paloznak, Dobosi pincészet – Szentantalfa, Fodorvin pincészet – Aszófő, Gazdag pince – Mencshely, Szabó és Fia – Balatoncsicsó, Feind pincészet – Balatonfőkajár

Mionetto – prosecco és pezsgő bár, Natúr Sümeg – Natur wine selection, Taste of SloveniaWine & Vinyl – Festival selection

2023-ban a Rozé, Rizling és Jazz Napok borvendége Szlovénia lesz. A „Taste of Slovenia” 6 borászat válogatott borait hozza el, amelyeket akár koraesténként vezetett borkóstolók keretében is megkóstolhatnak a látogatók.

Gasztrokiállítók:
Rolling Chef food truck
Creative Kitchen food truckPápai ízek vegán food truck, Oliva étterem – Tapas & Antipasti a Oliva konyhájából, Vitéz kürtős – Az eredeti kürtőskalács, Tihany SajtbisztróAlgida Lounge, Hübris sörfőzde, Fesztivál Koktél Bár – Heinemann testvérek, Nobilis Pálinka – Gyümölcsbe zárt pillanatok.

Fotó: veszpremfest.hu

Kapcsolódó

Itt a hétvégi Káli Piknik teljes programja

Szeptember 2-án és 3-án a festői Káli-medencében, Köveskálon kerül sor az első Káli Piknikre, ahol a gasztr
Elolvasom

Nyárzáró Fergeteg Party a Siófok Plázson szeptember 1-jén

A kiváló hangulatról DJ Dominique, a Groovehouse, Korda György és Balázs Klári valamint Csordás Tibi gondos
Elolvasom

Fenyő Miklós dalaitól és a WeLove Balaton Fesztiváltól lesz forró ezen a hétvégén a Plázs

Az augusztus 20-i hétvégére is bőven akad program a Plázson: csütörtökön Fenyő Miklós ad izgalmas koncertsh
Elolvasom