Közel nulla energiaigényű zöld bölcsőde épült Zamárdiban

Zamárdiban 235.000.000,- Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból új, közel 250 m2-es teljes mértékben akadálymentesített bölcsőde épült. Az intézmény 2022. november 14. óta fogadja a bölcsődés korú gyermekeket. Az épületben korszerű, megújuló energiaforrások biztosítják a fűtést, illetve hűtést, valamint a melegvíz- és áramellátást is. A napelemes rendszerrel kombinált hőszivattyús rendszerrel az épület energetikai besorolása közel 0 energiaigényű lett – áll a település sajtóközleményében.

Zamárdi önkormányzata a 2019 júliusában benyújtott pályázatára 2020 januárjában 235 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00010 azonosítószámú, „Új bölcsőde létrehozása Zamárdiban” című projekt 2020.04.01.-2022.11.30. közötti megvalósításához. A a 100 százalékos támogatást élvező projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A beruházás a településen és a szűkebb térségben élő kiskorúak számára biztosít színvonalas bölcsődei ellátást és a hozzá kapcsolódó minőségi bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférést,
valamint az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit.

A TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00010 azonosítószámú projekt eredményeként 12 új bölcsődei férőhely került kialakításra, mely hozzájárul a helyi és szomszédos településeken élő családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A projekt elősegíti, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban,
hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A beruházásnak köszönhetően a településen három új munkahely jött létre.

A projektről bővebb információt a www.onkormanyzat.zamardi.hu oldalon olvashatnak – áll a közleményben.

Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

Könnyűzenei album jelenik meg a Balaton környezeti értékeiről

A Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet tizenkét zenész és zenekar dalai, amelyek a Balator
Elolvasom

Már lehet nevezni a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztiválra

Elindult a nevezés a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztiválra, amelyet június 7. és 10. között Veszprémben, Bal
Elolvasom

Ma járnak le az éves autópályamatricák

Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor,
Elolvasom