Kulturális programdömpinggel érkezik az idei Füredi Tavaszi Fesztivál

A nagyszabású kulturális rendezvény széles programkínálata a tavaszi megújulás üzenetét hordozza magában.

Március 15. és 17. között rendezik meg a városban a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében kiállítás, koncert és gasztronómiai program várja az érdeklődőket és persze megemlékeznek az 1848-1849-es márciusi forradalomról is, hol másutt, mint a reformkori városrészben – írja a balatonfured.hu.

Lesz fáklyás felvonulás, kis korabeli történelem a színészek által megelevenedő Jókai házaspárral, a rádiószínházban Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című darabja lesz hallható, és ezúttal is megrendezik a klasszikus menüt felvonultató Pörköltészetet. A hangulatos irodalmi menza vendégei ezúttal Szabó T. Anna és Lackfi János költők lesznek. A gyerekek sem maradnak programok nélkül: kesztyűs bábos, paravános előadást nézhetnek meg az örökké jókedvű és mindig segítőkész Paprika Jancsiról.

Március 16-án, a Vaszary Galériában Romboljatok, hogy építhessetek címmel Kassák Lajos folyóiratait és avantgárd művészetét bemutató tárlat nyílik. A kiállítás képet ad a magyar avantgárd művészet és irodalom meghatározó alakjáról Kassákról, aki költőként, képzőművészként, valamint folyóiratok szerkesztőjeként is tevékenykedett. A tárlat felvillantja az 1910-es és 1920-as években a Kassák köré csoportosulók tevékenységét is, akik bekapcsolódtak az expresszionizmus, a dadaizmus, a konstruktivizmus és a szürrealizmus nemzetközi hálózataiba.Még ezen a napon, este az Anna Grand Hotelben Érdi Tamás zongoraművész ad koncertet, repertoáron Liszt és Bartók művei.

A különböző műfajokat felvonultató fesztivál minden esztendőben a megújulás, a tavaszi újjáéledés üzenetét hordozza, így lesz ez idén is.


A fesztivál részletes programja itt található.Forrás: balatonfured.hu

Kapcsolódó

3+1 tipp az első közös nyaraláshoz a kisbabáddal

A napsütéses órák számának növekedésével könnyű azon kapni magunkat, hogy fejben már a családi nyaralás ré
Elolvasom

5 tipp arra, hogy jobban aludj a nyári hőségben

A nyári hőség gyakran megnehezíti a pihentető alvást. A forró éjszakákon forgolódva sokan találkoznak azzal
Elolvasom

Csokoládé – édes élvezet vagy mérgező kísértés?

A csokoládé vitathatatlanul a világ egyik legnépszerűbb édessége, de vajon mennyire egészséges? Számos mít
Elolvasom