Lehmann Bence és Weinhardt Anna nyerte a középtávú triatlon ob-t Keszthelyen

A férfiaknál Lehmann Bence, a nőknél Weinhardt Anna nyerte meg szombaton a triatlonosok középtávú országos bajnokságát Keszthelyen.

Lehmann Bence, a tiszaújvárosiak kiválósága – aki tavaly ob-ezüstérmes volt ebben a számban – 3:52:30 óra alatt teljesítette az 1,9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és zárásként egy félmaratoni (21 kilométer) lefutásából álló viadalt. A győztest ezen a távon kifejezetten rutinos két specialista követte: másodikként a tavalyi győztes Tarnai László, míg harmadikként Badar Gergő ért célba.
    

A Lehmann Bence az MTI-nek elmondta: bár alapvetően az olimpiai és a sprint távú versenyekre koncentrál, a járványhelyzet lehetőséget teremtett számára a kísérletezésre. Ennek volt köszönhető, hogy már tavaly kitérőt tett középtávon, és két versenyen is indult. Miután azok jól sikerültek, 2-3 hetes célzott felkészülés után a mostani ob-n már konkrét győzelmi tervekkel állt rajthoz.
    

“Úszáson még klubtársammal, Sinkó-Uribe Auréllal haladtam együtt, de a kemény bringapályán már az élre törtem, és végül futáson még növelni is tudtam az előnyömet” – nyilatkozta. Hozzátette: még nem tudják biztosan, hogy a jövőben hogyan és miként tudják repertoárban tartani ezt a számot is, mert a sűrű hazai és nemzetközi versenynaptárban változatlanul a rövidebb távok élveznek nála elsőbbséget. Azt azonban tanulságként mindenképpen magukkal tudják vinni, hogy felkészültsége így is megfelelő a középtávra.
    

A nőknél első győri Weinhardt 4:29:02 óra alatt ért célba, és utasította maga mögé Csomor Erikát és Cser Beatrixt.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Ma rendezik meg a 196. balatonfüredi Anna-bált

Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 196. Anna-bált. - Az idei rendezvényr
Elolvasom

Hirdetés

Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastje

A 2023 podcast célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai fi
Elolvasom

Follow The Flow, ByeAlex és a Slepp koncertekkel és Burak Yeterrel vár a Beachattack Festival ezen a hétvégén a Plázson!

A „Balaton tengerpartján” július legvégén igazi fesztiválhangulat várható: ezen a hétvégén a Beachattack
Elolvasom