Leszedette a tihanyi graffiti hattyút az önkormányzat

Leszedette a tihanyi graffiti hattyút az önkormányzat

Csodaszép hattyút festett egy tihanyi galéria falára egy graffiti művész hétfőn. Az alkotás egyöntetű sikert aratott az online térben, ám az önkormányzat és a helyi főépítész szimpátiáját nem sikerült elnyernie, így már meg is indult az eltávolítása – írja a Telex.

A TakerOne nevű utcai művész, a hattyú készítője posztolt arról a Facebookon, hogy már elkezdték a hattyú leszedését: ezt erősítette meg a poszt alatt több helyi is képekkel, a kommentek alapján délutánra már nem sok maradt meg a hattyúból.

A művész azt írta:

„A galériától óriási megtiszteltetés volt a felkérés, de abban a helyzetben, ami kialakult, nem volt más választásuk, büntetéseket sem vállalhatnak magukra, egy igényes, az udvart eltakaró kerítés pedig az adott helyszín körülményei között nem volt lehetséges megoldani.”

Posztjában pedig látható az eredeti festés:

Hétfőn válaszolt megkeresésünkre Tihany főépítésze is, aki azt mondta, azért távolítják el a falfestést, mert arról nem volt egyeztetve. Ahogy azt Bujdosó Judit írta: „Az épület új tulajdonosa jelezte felénk, hogy átalakítási munkálatokat terveznek, melyben egyeztetett a főépítésszel. Ennek része volt a homlokzati megjelenés is, de beadványukban a fal színezését, képszerű festését nem jelezték, így ahhoz előzetesen sem hozzájárulni sem megtiltani nem volt módunk. Mindezek ellenére a kérdéses falfestmény elkészült.”Forrás: Telex
Fotó: TakerOne / Facebook
Hirdetés

Kapcsolódó

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom

Hirdetés

Sok biciklis vagonnal készül az őszi szünetre a MÁV

Megnöveli a kerékpárszállító vagonok számát a MÁV-Start az őszi szünetre készülve. Idén már a 120 ezret is
Elolvasom

Fejlesztések a 116 éves Follyban

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az immár 116 éves múltra visszatekintő Folly ismert és elismert t
Elolvasom