Leszedette a tihanyi graffiti hattyút az önkormányzat

Leszedette a tihanyi graffiti hattyút az önkormányzat

Csodaszép hattyút festett egy tihanyi galéria falára egy graffiti művész hétfőn. Az alkotás egyöntetű sikert aratott az online térben, ám az önkormányzat és a helyi főépítész szimpátiáját nem sikerült elnyernie, így már meg is indult az eltávolítása – írja a Telex.

A TakerOne nevű utcai művész, a hattyú készítője posztolt arról a Facebookon, hogy már elkezdték a hattyú leszedését: ezt erősítette meg a poszt alatt több helyi is képekkel, a kommentek alapján délutánra már nem sok maradt meg a hattyúból.

A művész azt írta:

„A galériától óriási megtiszteltetés volt a felkérés, de abban a helyzetben, ami kialakult, nem volt más választásuk, büntetéseket sem vállalhatnak magukra, egy igényes, az udvart eltakaró kerítés pedig az adott helyszín körülményei között nem volt lehetséges megoldani.”

Posztjában pedig látható az eredeti festés:

Hétfőn válaszolt megkeresésünkre Tihany főépítésze is, aki azt mondta, azért távolítják el a falfestést, mert arról nem volt egyeztetve. Ahogy azt Bujdosó Judit írta: „Az épület új tulajdonosa jelezte felénk, hogy átalakítási munkálatokat terveznek, melyben egyeztetett a főépítésszel. Ennek része volt a homlokzati megjelenés is, de beadványukban a fal színezését, képszerű festését nem jelezték, így ahhoz előzetesen sem hozzájárulni sem megtiltani nem volt módunk. Mindezek ellenére a kérdéses falfestmény elkészült.”Forrás: Telex
Fotó: TakerOne / Facebook
Hirdetés

Kapcsolódó

Vegán bundáskenyér és új bagelező is az Év strandétele döntősök között

19 nevezett étel közül megvan az a 7, ami versenybe szállhat az Év Strandétele 2021 címért a Balatoni Kör á
Elolvasom

Hirdetés

Elhalasztották a szombati 39. Lidl Balaton-átúszást

A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották a szombatra tervezett 39. Lidl Balato
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent László emlékhely, Somogyvár

A tágabban értelmezett déli part meglehetősen gazdag kulturális és történelmi örökségét gyarapítja a somogy
Elolvasom