Létezik-e nyerő stratégia a sportfogadásra?

Létezik-e nyerő stratégia a sportfogadásra?

Az internet tele van nyerő sportfogadási stratégiákat ígérő hirdetésekkel, de van egy rossz hírünk: nincs olyan, hogy tuti stratégia. Ahhoz ugyanis, hogy sikeres lehess, még önfegyelem, kitartás, szakértelem, hosszútávban való gondolkodás és bankroll menedzsment is szükséges.

A profi sportfogadást lényegében úgy kell elképzelni, mintha a tőzsdén üzletelnél. Ha azt szeretnéd, hogy az adott kereskedő oldalon lévő részvényekbe X árfolyamon befektetett pénzed hosszú távon kamatozzon, tudnod kell, hogy épp milyen részvényeket vásárolj, mikor add el őket, és mit kezdj akkor, ha a piac lefelé megy.

Ugyanez igaz a sportfogadásra is. Ismerned kell az adott csapatok helyzetét, hogy el tudd dönteni, mire és mekkora összegben fogadj, illetve ha szükséges, akkor a meccs közben mikor szállj ki.

A kulcs az egységnyi tétes fogadás

Ezt a szisztémát követi az OH Sport csapata is, amelynek a felületén jelenleg ötféle csomagot lehet igénybe venni, illetve három szolgáltatás esetében várólistára lehet feliratkozni. 

Nem ígérik, hogy gyorsan, hetek alatt fogsz milliókat kaszálni, és nem bundázott 20-as oddsokra vadásznak, hanem szinte mindig 1-től 3-ig használják a téteket, méghozzá olyan tippeknél, amelyek a saját szakterületüket maximálisan ismerő tipsterektől származnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lennének náluk is egyszer-egyszer veszteséges hetek vagy akár hónapok, hiszen senki sem lehet 100%-ig biztos egy tipp sikerességében. 

Csak egy példa: a Pardubice a Karlovy Vary vendége volt a cseh hokiligában, amely mérkőzésre a csapat nagy része a Covid miatt nem tudott elutazni, de a hazaiak mégsem egyeztek bele az elhalasztásába. Erre reagálva pedig az irodák a Karlovy Vary szorzóját pillanatokon belül 1.80-ról 1.06-ra csökkentették, hiába vette mindenki biztosra a győzelmüket.

Elengedhetetlen a bankroll menedzsment betartása

Még ha csak havi szinten stabilan pár 10 ezer forintot szeretnél profitálni a fogadásaidból, elengedhetetlen a bankroll menedzsmented rögzítése. Hogy mit is jelent ez? 

Lényegében annyit, hogy elkülönítesz egy akkora keretet, amit csak a sportfogadásra használsz, és ami nem befolyásolja a hétköznapi megélhetésedet. Egyszerűbben fogalmazva: ha ez az összeg esetlegesen mind elveszik, akkor az sem fog fennakadást okozni az életedben. 

Ebből pedig fontos, hogy minden egyes fogadásoddal csak egy minimális százalékot kockáztass! Ez körülbelül 1-2%-ot jelent. Vagyis, ha mondjuk 100 ezer forint a kereted, akkor a maximális téted 1-2 ezer forint lehet maximum. Így ha netalántán egymás után zsinórban tízszer veszítenél, akkor a teljes összeg helyett csak a felét kell elkönyvelned veszteségnek.

Mit érdemes tehát szem előtt tartani?

Az online sportfogadásban elért sikerért ugyanolyan keményen meg kell dolgozni, mint a tőzsdén. Így azt tanácsoljuk, hogy ne dőlj be a fűt-fát ígérő, tuti stratégiákkal és tippekkel kecsegtető oldalaknak, hanem szánd rá az idődet és az energiádat, hogy alaposan előkészítsd a terepet.

Kapcsolódó

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom

Hogyan kell beállítani a kardántengelyt?

A kardán a legfontosabb alkatrészek közé tartozik minden egyes jármű esetében. A meghajtási rendszer egyik
Elolvasom