Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen.

Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap – írja a vehir.hu.

A télből még nem egészen kilábalva igazán üdítően hat a Holtszezon, amely már harmadik éve lát vendégül a kultúra különböző szegmenseiben alkotó embereket, de talán kuriózum, hogy a Holtszezonon együtt is láthatjuk őket. Idén a rendezvény fellépői között lesz többek között Beck Zoli, Vecsei H. Miklós, Varró Dani, Grecsó Krisztián, Jászberényi Sándor, Lackfi János.

Idén a Foton külön helyszínéül szolgál a Platon Karataevnek, itt közös albumhallgatásra, album kibeszélőre is sor kerül. A közelgő lemezük a Napkötöző címet viseli, a Fotonban az együttes tagjaival közösen hallgathatjuk meg a még nem teljesen végleges dalokat.

Február 23-án az Expresszóban a 30Y előtt a Felső Tízezer koncertezik. Utóbbi, a magyar indie-rock bozótharcosa, az alternatív rock, a powerpop és a jangle pop hagyományait keverő zenekar négy nagylemezének legjavából válogat és megmutat néhány új dalt a 2024-ben érkező új albumról is. Szintén az Expresszóban várja közönségét a Mayberian Sanskülotts: a káposztásmegyeri panelok között visszhangzó nyarak magányát dalba foglaló akusztikus duóból nőtte ki magát a magyar underground könnyűzenei élet egyik meghatározó zenekarává. A mára hat tagot számláló zenekar lassan levetkőzte magáról a külvárosi spleent, és elmélyítette kapcsolatát a 2000-es évek előtti időket idéző szinti és dobhangzásokkal.

Szintén az Expresszóban lesz Harcsa Veronika: Tandori Dezső és a tragikusan fiatalon elhunyt vajdasági költő, Sziveri János műveit dolgozza fel legújabb verslemezén Harcsa Veronika énekes, Márkos Albert csellista-zeneszerző, Keszég László színművész, Benkő Róbert bőgős és Pándi Balázs dobos. A quintet korábban Kassák Lajos verseiből készített karizmatikus megzenésítéseket a szabadzene és a zsigeri előadásmód egyesítésével, ezen alkotómunka folytatása a most bemutatott anyag.

A Kávé- és Teaház az Íródeákhoz a FISZ kreatívírás műhelyévé válik, ahol Élő Csenge és Kazsimér Soma lesz a szárnyaikat bontogató írok segítségére. Az esemény regisztrációhoz kötött.

A Teremben László Márk várja majd azokat, akik érdeklődnek a képregények iránt, az esemény szintén regisztrációhoz kötött. Márkkal beszélgetés is lesz, ahol a közönség is felteheti majd kérdéseit.

Az Incognitóban Sipos Nikolett fantasy-szakértő és Fekonya Róbert fantasy-rajongó beszélgetnek majd, a műfaj sajátosságairól a közönség is kérdezhet.


A teljes program itt olvasható.


Forrás: vehir.hu
Fotó: veszpreminfo.hu

Kapcsolódó

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs

Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. I
Elolvasom

Megérkeztek az idei Balaton Sound legfrissebb nevei

A 2024-es line-up underground fronton is igyekszik majd domborítani. - - Az egyik legaktuálisabb női D
Elolvasom

Marshmello, Paul Kalkbrenner és Timmy Trumpet is fellép a jövő évi Balaton Soundon

Mások mellett Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is fellép j
Elolvasom