Ma verssel is lehet fizetni a kávéért Veszprémben

Ma verssel is lehet fizetni a kávéért Veszprémben

Ma, azaz március 21-én ünnepeljük a Költészet Világnapját. Ezen a napon pedig akár verssel is lehet fizetni a kávéért Veszprémben.

“Ha az idén 200. születésnapját ünneplő Petőfi ma is élne, szinte biztosak vagyunk abban, hogy kerékpárral járna és gyakorta megfordulna azokban a Balaton környéki éttermekben, amelyek egész évben nyitva vannak és  finom levessel és kávéval várják a vendégeket. Ezekre a helyekre akarjuk felhívni a figyelmet egy új akcióban,  amelyben versekkel is fizethetünk a kávéért vagy  Petőfi kedvenc leveséért” – nyilatkozta lapunknak Éskovács Péter, a Nyitott Balaton akció munkatársa.

Aki elhozza kedvenc verse első négy sorát az  egyik veszprémi vendéglátóegységbe, akár egy cetlin is, az kap érte egy ingyen kávét. A verseket kiragasztják az étterem falára, hogy mindenki lássa: a vers több, mint egy művészeti alkotás. Gyakorta ad iránymutatást az élet dolgaiban való eligazodásban. 

A gyerekeknek külön is kedveskednek ezeken a napokon. Azok a kisiskolások, akik szüleikkel együtt kerékpárral érkeznek a veszprémi vendéglátóegységbe, azok 48 forintért vásárolhatják meg a Petőfi – menüt, amely egy levesből és egy finom süteményből áll.  Mint azt Varga László, a Supaa levesbár tulajdonosa elmondta: köztudott, hogy Petőfi kimondottan szerette a levest, egyik kedvenc étele a gulyásleves volt, amit akár reggelire is szívesen fogyasztott. A  bringás levesmenüvel az egészséges táplálkozás, a levesek fogyasztásának jótékony hatásaira is szeretnék a családok figyelmét felhívni. Ezzel párhuzamosan mozgás, a sport fontosságát is hangsúlyozzuk, amelynek egyik kiváló formája a családi kerékpározás lehet – mondta Varga László.

A veszprémi akció annak a március 15 -én lezajlott kampánynak a folytatása, amelyet Budapesten, Budaörsön, Budakeszin, Telkiben, Pátyon és Érden is megszerveztek. Ezeken a településeken egy napon át kapható volt az a sütemény, amely tetejére ehető QR-kódok kerültek. Ezek a balatoni kerékpáros utakat népszerűsítő oldalakra, mint például a Nyitott Balaton akció és BalatonBike365 oldalára vezettek. A kampány több más cukrászdában folytatódik majd. Az akcióval szervezők azt szeretnék elérni, hogy a jó idő beköszöntével minél többen üljenek nyeregbe és keressék fel a balatoni régió kirándulóhelyeit, kulináris lelőhelyeit.Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Váratlanul menesztették a Balaton-felvidéki Nemzeti Park éléről az igazgatót

Az igazgató és a park dolgozói számára egyaránt derült égből villámcsapásként érkezett a hír. - - Vára
Elolvasom

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizlin
Elolvasom

Ezért robbant be újra a divatba a kempingezés

A méregdrága luxushotelek bár a tökéletes kikapcsolódás ígéretét hordozzák ajánlataikban, szolgáltatásaik s
Elolvasom