Megújították szárazföldi flottájukat a balatoni vízimentők

Megújították szárazföldi flottájukat a balatoni vízimentők

Modernebb és biztonságosabb autókra cserélte le az elöregedett szárazföldi flottáját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Partnerségük jegyében A Das WeltAuto rendkívül kedvező áron és feltételekkel 6 gépjárművet biztosított a szakszolgálatnak.

Fő profilunk a vízimentés. Ám tevékenységünk nem csak a vízre korlátozódik, szárazföldön – a Balaton északi és déli partján – is rengeteget vagyunk úton. A területi vezetők, a logisztikai egység, a média csoport tagjai munkájukból kifolyólag minden nap autóznak. Az ő biztonságuk érdekében is nagyon fontos volt, hogy sikerült megújítanunk a szárazföldi gépparkot – olvasható a vizimentok.hu oldalon.

Azt írják: a hat megvásárolt gépjármű között van három Volkswagen Golf típusú személyautó, melyekből egyet az irodavezető, egyet az oktatásban dolgozók, egyet pedig a média csoport munkatársai használnak, van kettő Volkswagen Caddy típusú autó, ezek a járművek, mint szolgálati autók, mentőcsapatok helyszínre szállítására is kiválóan alkalmasak és van 1 Volkswagen Crafter típusú haszongépjármű, amely a logisztikai egység munkáját segíti. A nehéz és nagyméretű tárgyak szárazföldi mozgatása mellett (pl. hajók vontatása, tanker szállítása) műhelykocsiként is funkcionál.

A VMSZ Média csoportja úgy alakította ki az autók designterveit, hogy azok minden megjelenésünkkel összhangban legyenek. A haszongépjárművek egy dinamikus, fényvisszaverő csíkokkal hangsúlyozott, letisztult designt, a személyautók pedig egy figyelemfelkeltő – a hullámformákkal a vízre utaló – modern formavilágot kaptak.

A designt a letisztultság mellett a funkcionalitás jellemzi. Jó példa erre, hogy minden autó kapott egy sorszámot, ami a gépjárművek tetején jelenik meg. Ez többek között azért fontos, mert a szám jól látható helikopterről, vagy drónról, ami egy mentési szituációban nagy segítség lehet.


Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Kapcsolódó

Megsemmisítette a balatonaligai kikötő üzemeltetési engedélyét a Pécsi Törvényszék

Az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot egy új eljárás lefolytatására kötelezték. - - Megsemmis
Elolvasom

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Donát kápolna, Lesencefalu

Lesencefalu a Balatontól mindössze hat kilométerre fekszik, a Keszthelyi-hegység egy zárt völgyében. A 300
Elolvasom